Skip to main content

Σαπέν-Τσακαλώτος: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο η αξιολόγηση

Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θεωρήθηκε «κλειστή στον τύπο» και δεν υπήρξαν δηλώσεις.

Θέματα που αφορούν την αξιολόγηση, με την εκτίμηση ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, συζήτησε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.

Η συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, θεωρήθηκε «κλειστή στον τύπο» και δεν υπήρξαν δηλώσεις. 

Ωστόσο πηγές του υπουργείου Οικονομικών σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ανέφεραν πως οι τρεις υπουργοί είχαν μια λεπτομερή και ουσιαστική συζήτηση τόσο για το περιεχόμενο όσο και για τη διαδικασία, με σκοπό να ξεκλειδώσουν όλες οι πτυχές της δεύτερης αξιολόγησης.

«Υπήρξε και από τις δυο πλευρές σύμπτωση απόψεων στο ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα» τόνισαν οι ίδιοι κύκλοι.

Για τον γαλλικό τύπο πάντως είναι σαφές, ότι ο Έλληνας υπουργός ξεκίνησε ένα νέο γύρο επαφών με στόχο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επιτάχυνση της αξιολόγησης.

«Ξεκινάμε πάλι για ένα γύρο!» γράφει η εφημερίδα L'OPINION . «Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξαναπήρε το ραβδί του προσκυνητή για να πείσει τους ευρωπαίους πιστωτές να ξεμπλοκάρουν τη νέα δόση βοήθειας των 6,1 δισ. ευρώ», αναφέρει.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην αυριανή συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, αλλά και με πιθανές συναντήσεις με τον Ιταλό ομόλογό του, αλλά και με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.