Skip to main content

Σαρίδης: Υποστελέχωση των Σωμάτων Ασφαλείας στη Μακεδονία

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έχει καταθέσει επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή σε σχέση με το θέμα της αποδυνάμωσης των υπηρεσιών.

Στοιχεία και προτάσεις από τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την κατάσταση της αστυνομικής και πυροσβεστικής δύναμης στις περιοχές τους, ζήτησε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης.

Ο κ. Σαρίδης αναφέρει ότι στις 17 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την αποδυνάμωση της αστυνομικής και πυροσβεστικής δύναμης στη Μακεδονία. Αυτή ήρθε ως συνέχεια δυο προηγουμένων ερωτήσεών του για το ίδιο θέμα, στις 28 Σεπτεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2016, και των οποίων τις απαντήσεις, όπως λέει, δεν έκρινε επαρκείς και τεκμηριωμένες.

Ο βουλευτής τονίζει ότι στην απάντησή του, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τόσκας, παρέθεσε τους αριθμούς της οργανικής δύναμης κάθε περιοχής, αντιπαραβάλλοντάς την με την υπάρχουσα, θέλοντας έτσι να καταδείξει, ότι τα σώματα ασφαλείας στη Μακεδονία είναι στελεχωμένα σε επίπεδο που πλησιάζει την απόλυτη πληρότητα.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, οι αριθμοί που παραθέτει ο κ. Τόσκας δεν περιλαμβάνουν τις αποσπάσεις και προσωρινές μετακινήσεις προσωπικού, για να αντιμετωπιστούν ανάγκες σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος, κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως προσωρινή η μετακίνηση αστυνομικών και πυροσβεστών, όταν αυτή διαρκεί μήνες. Τι αντίκτυπο μπορεί να έχει αυτή η πρακτική στην αστυνόμευση μιας ζώνης με παλαιές και νέες προκλήσεις, όταν οι μετακινήσεις στελεχών αγγίζουν μεγάλες κλίμακες;», αναρωτιέται ο βουλευτής.

Ακόμη, ο κ. Σαρίδης υπογραμμίζει την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες αλλά και την αγωνία εκπροσώπων των Αστυνομικών σε σχέση με την υποστελέχωση των υπηρεσιών τους και την εγκληματικότητα.

Οι δημοτικές αρχές μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για ένα περιβάλλον ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη και η ανταπόκρισή τους είναι ήδη θετικότατη, αναφέρει ο κ. Σαρίδης.

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα του τα στοιχεία και τα συμπεράσματα αυτής της προσπάθειας να αποτελέσουν ένα επαρκές εργαλείο, ώστε το ζήτημα της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Μακεδονία να προσεγγισθεί επιτέλους δίκαια κι αποτελεσματικά.