Skip to main content

Σας λέει κάτι το όνομα του κυρίου «Πολ Μάναφορντ»;

Το όνομα του κ. Μάναφορντ εντοπίστηκε σε εμβάσματα που έγιναν μέσω κυπριακών τραπεζών και το γεγονός έχει προσελκύσει το αμερικανικό ενδιαφέρον.

Ονομάζεται Πολ Μάναφορντ, είναι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του προέδρου Τραμπ και το όνομα του θα απασχολήσει πολύ τον... ελληνικό και τον κυπριακό Τύπο το προσεχές διάστημα. H πρόβλεψη προφανώς δεν γίνεται τυχαία, αλλά στηρίζεται σε κάποια ευρήματα τα οποία αποτελούν αντικείμενο ελέγχου το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, το όνομα του κ. Μάναφορντ εντοπίστηκε σε εμβάσματα που έγιναν μέσω κυπριακών τραπεζών. Ήδη, το γεγονός, έχει προσελκύσει το αμερικανικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, τις προηγούμενες μέρες αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα «κάλυψαν» το θέμα, με ανταποκρίσεις τους από την Λευκωσία, ενώ όπως άφησαν να εννοηθεί θα επανέλθουν σύντομα.

Προς τι το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον; Η υπόθεση έχει να κάνει με τις φερόμενες στενές σχέσεις του περιβάλλοντος Τραμπ με ρωσικά κεφάλαια. Ως γνωστόν, στις ΗΠΑ βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική έρευνα, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει το θυμό του νέου προέδρου και μερικά βίαια ξεσπάσματα. Αλλωστε, ρωσικού ενδιαφέροντος ήταν και η ιστορία που στοίχισε στον πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, στρατηγό Φλιν, την θέση του. Αυτές τις μέρες ο κ. Φλιν θα πάει στο Καπιτώλιο για να καταθέσει την άποψη του, η οποία και αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον.

Το γεγονός, πάντως, από μόνο του, είναι επεξηγηματικό του ενδιαφέροντος που δείχνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για την ιστορία του κ. Μάναφορντ.