Skip to main content

Σαββίδης για Mega: Δίνουμε άμεσα 25 εκατ. για μισθούς και χρέη

Τι αναφέρεται σε επιστολή τής DIMERA Media Investments LTD προς την ALPHA BANK και τις πιστώτριες τράπεζες της «Τηλέτυπος»

Για την άμεση καταβολή 25 εκατ. ευρώ για μισθούς και χρέη του τηλεοπτικού σταθμού Mega, δεσμεύεται ο ομογενής επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης με επιστολή που απέστειλε η DIMERA Media Investments LTD προς την ALPHA BANK. Η επιστολή ζητείται να κοινοποιηθεί και στις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες της εταιρείας «Τηλέτυπος», το 19,63% της οποίας, ως γνωστόν, έχει περάσει στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Ειδικότερα, όπως δεσμεύεται η DIMERA Media, από τα 25 εκατ. ευρώ, τα 8 εκατ. πρόκειται να διατεθούν για την εξόφληση των οφειλόμενων προς του εργαζόμενους στον σταθμό, ενώ άλλα 10 εκατ. θα αχθούν προς εξόφληση οφειλών προς τις τράπεζες. 

Τονίζεται, δε, πως τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν το ποσό που αναλογεί στην εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη για την κάλυψη της δικής της συμμετοχής στη μέλλουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.

Η DIMERA Media δεσμεύεται, ακόμη, πως θα ενεργήσει ό,τι είναι επιχειρηματικά αναγκαίο για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της Τηλέτυπος, προς όφελος των εργαζόμενων, προς εξομάλυνση των σχέσεών της με το τραπεζικό σύστημα της χώρας, αλλά και «προς επίτευξη των σκοπών της και προς διαρκή στήριξη της επένδυσής μας σε αυτήν».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή, πατώντας ΕΔΩ.