Skip to main content

Σαββίδης: Η «Νέα Τούμπα» είναι μόνο η αρxή, θέλω έναν ανεξάρτητο ΠΑΟΚ

Επισημοποίησε την απόφασή του για ανακατασκευή του γηπέδου. Πώς φιλοδοξεί να κάνει τον Δικέφαλο κορυφαίο κλαμπ στη χώρα, αλλά και ανεξάρτητο οργανισμό

Την πλέον επίσημη μορφή πήρε η απόφαση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, να προχωρήσει σε πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας. Ο ομογενής επιχειρηματίας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο πρώτο Business Conference που διοργανώνουν οι «ασπρόμαυροι» σήμερα στο Μακεδονία Παλλάς με τίτλο «Return On Investment In Football», επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα πως ο Δικέφαλος βάζει... μπρος τις μηχανές για τη δημιουργία της «νέας Τούμπας», στα θεμέλια του υφιστάμενου σταδίου.

O ισχυρός άνδρας του «Δικεφάλου» εξέφρασε την χαρά του για τη διοργάνωση του συνεδρίου στεκόμενος στην εξέλιξη του μάνατζμεντ και το πόσο αυτή επηρεάζει πλέον το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι ο σύλλογος κατάφερε να συντελέσει στις μεγάλες αλλαγές που υπήρξαν φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει το κορυφαίο κλαμπ της χώρας σε κάθε επίπεδο (μάνατζμεντ, υποδομές, σχέσεις με τους φιλάθλους...) και πρωτίστως ανεξάρτητος ενώ υπογράμμισε για το θέμα του νέου γηπέδου πως ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει μπροστά και δεν θα μείνει μονάχα σε αυτή την απόφαση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ομογενής επιχειρηματίας:

«Σας καλωσορίζω με χαρά στο πρώτο business conference του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος διοργανώνει αυτό το συνέδριο με το οποίο θέλει να δείξει τις αρχές του, θέλει να εξελίσσεται συνεχώς και παράλληλα να εξελίξει και το ποδόσφαιρο στη χώρα γενικότερα.

Προφανώς ο αθλητισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τους χορηγούς και οι χορηγοί με τη σειρά τους χρειάζονται τον αθλητισμό.

Η χορηγία δεν υπολογίζεται πάντα με χρήματα καθώς το ποδόσφαιρο αποτελεί φαινόμενο στη σημερινή κοινωνία και δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε το πόσο επηρεάζει την κοινωνία.

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι στον κόσμο πλέον αποτελούν επιχειρήσεις και κάθε χρόνο βρίσκουν ένα κίνητρο για την εξέλιξη του μάνατζμεντ κάτι που οδηγεί στην εξεύρεση νέων πηγών διαφήμισης και χορηγών.

Τα κριτήρια προς τους παράγοντες είναι πλέον πολύ αυστηρά και θέλω να πω ότι στις σημερινές συνθήκες το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο επίπεδο εξέλιξης ξεπερνώντας τις αρρώστιες και να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα σε διεθνές επίπεδο.

Από τη μεριά μου νιώθω περήφανος που ο ΠΑΟΚ συνετέλεσε στις θετικές αλλαγές που υπήρξαν στο πρωτάθλημα αλλά ακόμη δεν έχουμε πετύχει τους στόχους μας, έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας και πάντα θα επιμένουμε στους κανόνες του ποδοσφαίρου.

Η τύχη με έφερε στον ΠΑΟΚ όταν ο σύλλογος ήταν στον γκρεμό και τώρα πλέον δεν έχει κανένα χρέος ούτε οικονομικές υποχρεώσεις γενικότερα.
Πρόσφατα πάρθηκε η απόφαση για το νέο γήπεδο και δεν θα σταματήσουμε σε αυτό.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και από την πλευρά του μάνατζμεντ υποδομών, εξέλιξης της ακαδημίας και εξέλιξης των σχέσεων με τους φιλάθλους ο δικός μου στόχος είναι να κάνω τον σύλλογο ανεξάρτητο από την πλευρά του μάνατζμεντ και εμείς θα φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο.

Τέλος ελπίζω πως το συνέδριο θα μας βοηθήσει να κάνουμε γρηγορότερη τη διαδικασία οργάνωσης του συλλόγου και σας υπόσχομαι πως ο ΠΑΟΚ θα παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση των αρχών της διαφήμισης στο ποδόσφαιρο που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και παγκοσμίως».