Skip to main content

Τι λέει ο Παντής για την έλλειψη δασκάλων ειδικής αγωγής στον Χορτιάτη

Το υπουργείο δεν καλύπτει το 100% των αναγκών που υπάρχουν στην ειδική αγωγή, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Την έλλειψη δασκάλων ειδικής αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη, θέμα που αποκάλυψε χθες πρώτη η Voria.gr με δημοσίευμα της (δείτε εδώ), σχολίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ιωάννης Παντής.

Στο δημοτικό σχολείο Χορτιάτη για τους έξι συνολικά μαθητές (ένας με σύνδρομο Down και πέντε με μαθησιακές δυσκολίες) έχουν διοριστεί στο 18θέσιο σχολείο μόλις δύο εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης.  
Ακόμα πιο δύσκολη είναι η καθημερινότητα για έναν μαθητή Γ΄ τάξης, ο οποίος είναι με σύνδρομο Down και πρόσφατα διαγνώστηκε με σοβαρό κινητικό πρόβλημα. Φέτος το παιδί για τις μετακινήσεις του λόγω του προβλήματος υγείας είναι αναγκασμένο να χρησιμοποιεί τροχήλατο αμαξίδιο, καθώς δεν επιτρέπεται να κάνει καθόλου βήματα. Παρά τις προσπάθειες των γονιών του, δεν έχει τοποθετηθεί στο σχολείο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (προβλέπεται για μαθητές με σύνδρομο Down), το οποίο θα τον στηρίζει τις ώρες του σχολείου.

Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ3, ο κ. Παντής υπογράμμισε ότι φέτος προσλήφθηκαν 9.700 εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή αλλά παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν καλύπτει το 100% των αναγκών που υπάρχουν στην ειδική αγωγή. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σχολείο Ειδικής Αγωγής στο νομό Θεσσαλονίκης που να μην έχουν γίνει προσλήψεις και να μην έχουν καλυφθεί οι ανάγκες. Παράλληλα, δεν υπάρχει σχολείο χωρίς δυνατότητα παράλληλης στήριξης, όχι ολοκληρωτικά αλλά έστω εν μέρει.

Απευθυνόμενος, δε, στη μητέρα του μαθητή με σύνδρομο Down τόνισε: «Έχετε δίκαιο. Ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν».