Skip to main content

Scope Ratings: Ενισχύονται οι πιστωτικές προοπτικές της Ελλάδας

Οι βελτιούμενες προοπτικές για την Ελλάδα πηγάζουν επίσης από την προοπτική για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μόλις η Ελλάδα.

Μία ημέρα μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες, σε Β+ από B-, ο οίκος αξιολόγησης, Scope Ratings, αναφέρει ότι η συμμόρφωση της Ελλάδας με το πρόγραμμα προσαρμογής, η διαρθρωτική δημοσιονομική βελτίωση, η αυξανόμενη οικονομική ανθεκτικότητα, ένα πιο προβλέψιμο πολιτικό περιβάλλον καθώς και η προοπτική περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους, ενισχύουν τις πιστωτικές προοπτικές της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg ο επικεφαλής αναλυτής του οίκου Scope Ratings, Τζέικομπ Σουβάλσκι, τόνισε πως «οι κίνδυνοι αναχρηματοδότησης είναι πλέον πιο διαχειρίσιμοι, αντανακλώντας την ανάγκη χρηματοδότησης στο 20% περίπου του χρέους στα τέλη του 2017 για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Οι βελτιούμενες προοπτικές για την Ελλάδα πηγάζουν επίσης από την προοπτική για περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μόλις η Ελλάδα εγκαταλείψει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

«Τα περαιτέρω ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, –όπως δείχνουν οι επίσημοι πιστωτές-, θα βελτιώσουν την εμπιστοσύνη στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους», πρόσθεσε ο Σουβάλσκι.