Skip to main content

Σε 15 μέρες στην κυκλοφορία ο άξονας Θεσσαλονίκη–Προμαχώνας

Μια αστοχία στην κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ ο λόγος για την καθίζηση του οδοστρώματος στο ύψος του Προβατά, λέει η «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τον Προμαχώνα και έχει κλείσει, λόγω καθίζησης του υπεδάφους κάτω από το επίχωμα του αυτοκινητοδρόμου.

Όταν έγινε αντιληπτή η καθίζηση και διακόπηκε άμεσα η κυκλοφορία πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν, επειδή ένας δρόμος, που ολοκληρώθηκε πριν από έξι μήνες, καταστράφηκε και χρειάστηκε αποκατάσταση.

Όμως, όπως ξεκαθάρισε στη Voria.gr, ο πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολος Αντωνούδης, το πρόβλημα της καθίζησης δεν προκλήθηκε από κάποια κατασκευαστική αστοχία, αλλά από μια «απροσεξία» στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, στην περιοχή του Προβατά Σερρών (52ο χλμ., μεταξύ δυτικού και ανατολικού κόμβου Προβατά).

Ο κ. Αντωνούδης τόνισε ότι οι εργασίες αποκατάστασης άρχισαν αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα και ήδη είναι σε εξέλιξη, εκτιμώντας ότι η αποκατάσταση είναι θέμα 15 ημερών το πολύ.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο ειδικά για τα βαρέως τύπου οχήματα, καθώς οι οδηγοί αναγκάζονται να κάνουν παρακάμψεις. Όσοι κατευθύνονται προς Προμαχώνα εκτρέπονται μέσω του οικισμού του Προβατά και επιστρέφουν στον κεντρικό οδικό άξονα στο 55ο χλμ. Όσοι κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη εκτρέπονται στο 54ο χλμ. και εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου Στρυμονικού (48ο χλμ.).

Ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκης – Σερρών – Προμαχώνα ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο, με τα τελευταία πέντε χιλιόμετρα (από τα 96 χλμ συνολικά) να παραδίδονται στην κυκλοφορία.