Skip to main content

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι φορτηγατζήδες

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι φορτηγατζήδες, καθώς, όπως αναφέρει το ΠΣΧΕΜ, το υπουργείο Υποδομών ετοιμάζεται να καταθέσει ένα διαφορετικό νομοσχέδιο από εκείνο που συζητήθηκε στη δημόσια δια
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι φορτηγατζήδες, καθώς, όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (Π.Σ.Χ.Ε.Μ.), διαπιστώνουν ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ετοιμάζεται να καταθέσει στη βουλή, ένα εντελώς διαφορετικό νομοσχέδιο από εκείνο που συζητήθηκε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης για το άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων».

Συγκεκριμένα, στο δελτίο αναφέρεται ότι το Συνδικάτο αποδέχθηκε στο σύνολό του τις ρυθμίσεις που περιείχε το Σχέδιο Νόμου για την απελευθέρωση των Οδικών Μεταφορών, παρά το γεγονός ότι αρκετές από αυτές θα είχαν αρνητικές για τον κλάδο μας επιπτώσεις. Όμως, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, ακολούθησαν ενορχηστρωμένες παρεμβάσεις και πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων για την πλήρη απομείωση της αξίας των αδειών και την άρση κάθε περιορισμού που θα λειτουργούσε κατά την άποψή τους ως εμπόδιο στην ελεύθερη πρόσβαση στο επάγγελμα.

Κατά τον Π.Σ.Χ.Ε.Μ το Υπουργείο, χωρίς να ζητήσει την άποψή τους και αφού είχε παρέλθει η περίοδος της διαβούλευσης, προχωρεί σε μία σειρά τροπολογιών οι οποίες μεταβάλλουν εντελώς όχι μόνο το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του αρχικού σχεδίου νόμου. Παράλληλα καταγγέλλουν ότι δεν στάθηκε δυνατό να συναντήσουν τον υπουργό κ. Ρέππα.

Καταλήγοντας, στο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο κλάδος δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα τα οποία θα συρρικνώσουν και θα αφανίσουν τους Έλληνες μεταφορείς υπέρ των οργανωμένων μονοπωλίων.