Skip to main content

Σε ανένδοτο αγώνα καλεί ο Γκιουλέκας για τους συμβασιούχους

Πρόταση ακόμα και για κλείσιμο του δημαρχείου απεύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να δοθεί μια λ

της Κάτιας Γερακαρίτου

Πρόταση ακόμα και για κλείσιμο του δημαρχείου απεύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να δοθεί μια λύση στο θέμα των συμβασιούχων. «Καλώ σε ανένδοτο αγώνα, να κλείσουμε ακόμα και το δημαρχείο, να σηκώσουμε μαύρες σημαίες», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας βέβαια, ότι ο «δήμος δεν είναι νομοθετικό όργανο, αλλά μπορεί να πιέσει, να λειτουργήσει αποτελεσματικά και δραστικά».

Ειδικότερα, ο κ. Γκιουλέκας κάλεσε το δήμαρχο την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο, που συνεδριάζει για το θέμα των συμβασιούχων, να «πάρει γενναία και ομόφωνη, ώστε όλες οι συμβάσεις να μετατραπούν σε αορίστου και αυτές που πρόκειται να λήξουν ή έχουν ήδη λήξει και οι άνθρωποι απολύθηκαν, να επιστρέψουν στην εργασία τους, τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Παράλληλα ζήτησε από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να ασκήσει πιέσεις «στην προς αυτόν φιλική κυβέρνηση» κυβέρνηση ώστε να αναλάβει σχετική δέσμευση. Κάλεσε, παράλληλα, και τον υπουργό Εσωτερικών να μην κλείνει τα μάτια στον εργασιακό μεσαίωνα, «ένα μεσαίωνα που κάποτε το κόμμα του κατακεραύνωνε», όπως είπε χαρακτηριστικά.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» οι συμβασιούχοι του δήμου βρίσκονται σε  εργασιακή ομηρεία, αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας» σημείωσε. 

Στο δήμο Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι είναι περίπου 320 συμβασιούχοι, από αυτούς οι 280 βρίσκονται ήδη σε δικαστικό αγώνα, ενώ για τους υπόλοιπους 30 τους επόμενους περίπου πέντε μήνες αναμένεται να λήξει η σύμβασή τους. Σύμφωνοι με την άποψη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στο δήμο Θεσσαλονίκης και εκτιμούν ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Να δοθεί ένα τέλος στην πολιτική ομηρεία, αυτό που θέλουμε είναι να μπουν μπροστά όλοι και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας» σχολίασε μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμος Θεσσαλονίκης, Τάσος Κυριακίδης.