Skip to main content

Σε απεργία καλεί τους μηχανικούς το ΤΕΕ Θράκης

Σε αποχή από τις εργασίες τους και σε συμμετοχή στην πανμηχανική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς της Θράκης το ΤΕΕ
Σε αποχή από τις εργασίες τους και σε συμμετοχή στην πανμηχανική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή, καλεί τους διπλωματούχους μηχανικούς της Θράκης με ανακοίνωσή της η  διοικούσα επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των διπλωματούχων μηχανικών στις 10 Φεβρουαρίου, που αποφάσισαν η αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τα σωματεία μισθωτών μηχανικών, Οργανώσεις και κλαδικοί σύλλογοι των μηχανικών

Τα βασικά αιτήματα των μηχανικών είναι τα εξής:

  • Σχεδιασμός με ορίζοντα δεκαετίας λύσεων επί των ζητημάτων μείζονος ενδιαφέροντος (μηχανικών και άλλων πολιτών), συνολικές, συνεκτικές, επιστημονικά θεμελιωμένες, με άμεσα αποτελέσματα και κοινωνικά δίκαιες.

  • Κλαδικές στρατηγικές επί των οποίων θα στηριχθεί η παραγωγική ανασυγκρότηση και θα αναπτυχθεί η εγχώρια προστιθέμενη αξία.

  • Δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας άμεσα, εκεί όπου έχουν δεσμευτεί πόροι και διακηρυχθεί πολιτικές, έναντι αυτών που χάνονται με αυξανόμενο ρυθμό και οδηγούν σε συνθήκες εργασίας ξεπερασμένες επί δεκαετίες.

  • Αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ .

  • Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού, το οποίο αποτελεί εγγύηση για ανατροπές στο οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στην κρίση, με έμφαση στους νέους μεταξύ των οποίων παρατηρείται ο υψηλότερος δείκτης αύξησης της ανεργίας σε όλη την Ε.Ε.

  • Μεταρρυθμίσεις στην τεχνική εκπαίδευση, η οποία έχει δομηθεί στρεβλά.

  • Αποτροπή απαξίωσης των Ελλήνων μηχανικών και στον τρόπο άσκησης του επαγγέλματός τους, με αποφάσεις έξω από κάθε διακηρυγμένη πρόθεση στο φορολογικό και ασφαλιστικό ζήτημα.