Skip to main content

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Aπεργεί σήμερα, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Αναλυτικά ποιοι απεργούν και οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοπ

Ρολά κατεβάζει σήμερα δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις στον δημόσιο τομεά, στη διαθεσιμότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και διοικητικοί υπάλληλοι. Στην απεργία συμμετέχουν, επιπλέον, οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.

Στην κινητοποίηση λαμβάνουν επίσης μέρος οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και για το λόγο αυτό τα δικαστήρια, όπως και οι φυλακές της χώρας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10 στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 είναι η συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ έξω από το κτήριο του ΕΚΘ και την ίδια ώρα του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Μετ' εμποδίων οι συγκοινωνίες

Χειρόφρενο τραβούν τα λερωφορεία του ΟΑΣΘ, τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού. Συγκεκριμένα, με προσωπικό ασφαλείας θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σήμερα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.  Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.  Επίσης δεν θα λειτουργήσει και η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν  «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ». Τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των Α.με.Α. θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην απεργία. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν ανακοινώσει και τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.