Skip to main content

Σε απόγνωση αγορά και εργαζόμενοι εξαιτίας της απεργίας στον ΟΑΣΘ

Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση, καθώς «βλέπουν πλέον τους πελάτες με το κιάλι», σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε ακόμη μία φορά με την ακινησία των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ) - «Νέοι Ορίζοντες», επισημαίνοντας πως «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Ιωαννίδης «η τοπική οικονομία είναι πλέον στα όρια της διάλυσης εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ η οποία συνεχίζεται για όγδοη μέρα στερώντας -από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας- το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που διαθέτει.

«Η αγορά βιώνει για ακόμη μία φορά τις αρνητικές επιπτώσεις της ακινησίας των λεωφορείων», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως είπε, «οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος περιορίζονται σε γενικόλογες ανακοινώσεις των αρμοδίων και… ευχολόγια, ενώ απουσιάζουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πρόβλημα που τείνει να διαλύσει περαιτέρω την ήδη καθημαγμένη οικονομία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι σε απόγνωση, καθώς «βλέπουν πλέον τους πελάτες με το κιάλι».

«Οι μετακινήσεις των καταναλωτών έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ σε απόγνωση είναι και οι εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν μπορούν να μετακινούνται με ταξί με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβασή τους στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται με αποτέλεσμα και αυτές, με τη σειρά τους, να αναγκάζονται σήμερα να υπολειτουργούν», επεσήμανε ο πρόεδρος, τονίζοντας πως ιδιαίτερα έντονο είναι το πρόβλημα για τις επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή και στα Βιοτεχνικά Πάρκα πέριξ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο». Γι’ αυτό, ο πρόεδρος του ΣΕΘ καλεί τους αρμοδίους –διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενους και κυβέρνηση- να δώσουν άμεσα λύση και τους αιρετούς εκπροσώπους των πολιτών να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στη συνέχεια, προσθέτει ο ίδιος, θα πρέπει να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση, καθώς «τα όρια αντοχής για επιχειρήσεις και πολίτες έχουν ξεπεραστεί».