Skip to main content

Σε απόγνωση οι επιχειρήσεις για τον ΦΠΑ

Κραυγή απόγνωσης στέλνουν επιχειρήσεις από όλο τον κλάδο του επιχειρείν, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της πολιτείας, η οποία επιμένει να κρατάει την επιστροφή του ΦΠΑ «παγωμένη».
Κραυγή απόγνωσης στέλνουν επιχειρήσεις από όλο τον κλάδο του επιχειρείν, εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης της πολιτείας, η οποία επιμένει να κρατάει την επιστροφή του ΦΠΑ «παγωμένη». Το χειρότερο απ΄ όλα, βεβαίως, είναι ότι δεν το παραδέχεται καν, γεγονός το οποίο μαρτυρά ότι το πρόβλημα, τελικά, δεν πρόκειται να λυθεί συντόμως.

Σύμφωνα με πρόχειρους και συντηρητικούς υπολογισμούς, τα οφειλόμενα του δημοσίου, εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης τακτικής, ξεπερνούν τα 3,5 δισ. ευρώ και κατ΄ άλλους προσεγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών, όμως, εκτιμά ότι το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τα 1,6 δισ. ευρώ κι ότι κάνει μάλιστα κανονικά τις πληρωμές του. Αλλά μόνο στις κατασκευαστικές εταιρίες, υπολογίζεται ότι τα χρωστούμενα φτάνουν στο 1 δισ. ευρώ. Οπότε, πως μπορεί το σύνολο των οφειλών να είναι μόλις 1,6 δισ. ευρώ;