Skip to main content

Σε αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής προχωρούν οι αγρότες

Ο προγραμματισμός είναι οι αγρότες να μεταβούν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, αφού υποστηρίζουν ότι η κινητοποίησή είναι συμβολική.

Σε συμβολικό 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία θα προχωρήσουν στις 12.00 αγρότες και κτηνοτρόφοι από Πρέσπες, Καστοριά και Αμύνταιο.

Ο αποκλεσιμός του τελωνείου αποτελεί την κύρια κινητοποίηση που αναμένεται να γίνει στην Δυτική Μακεδονία ενώ ο προγραμματισμός είναι οι αγρότες να μεταβούν στο σημείο με αγροτικά οχήματα και λίγα τρακτέρ, αφού η κινητοποίησή τους, όπως υποστηρίζουν, είναι συμβολική.

Πέραν του συμβολικού αποκλεισμού, σταθερά στα μπλόκα τους παραμένουν οι υπόλοιποι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Δυτική Μακεδονία, με βασικό αντικείμενο την οργάνωση του κόσμου για το συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Τρίτη 14/2.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αγροτικά μπλόκα στη Δυτική Μακεδονία έχουν στηθεί στα εξής σημεία: στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα και στην Αγία Κυριακή, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού από τη διασταύρωση Σιάτιστας. Θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου στην εθνική οδό Φλώρινας-Έδεσσας, αλλά και στον κόμβο Μανιακίου.

Στήθηκε το αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας - Κοζάνης, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για να στηθεί μπλόκο στα Κοίλα Κοζάνης.