Skip to main content

Σε απολογία ο Ολυμπιακός - Απειλείται με αφαίρεση 6 βαθμών

Σε απολογία κάλεσε τους «ερυθρόλευκους» η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του ημιτελικού με την ΑΕΚ, στον Πειραιά

Μετά την Πειθαρχική Δίωξη που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας στον Ολυμπιακό για τα γεγονότα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τώρα και η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ κάλεσε σε απολογία τους «ερυθρόλευκους».

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται σε απολογία και για παράβαση του άρθρου 29 το οποίο αναφέρεται στη βία κατά των αξιωματούχων ενός αγώνα, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Πειραιά κινδυνεύει με τιμωρία αφαίρεσης ακόμη και έξι βαθμών.

Όλα, βεβαίως, θα ξεκαθαρίσουν την Πέμπτη στις 16:00, όταν και θα απολογηθεί η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Σε απολογία κλήθηκε και ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος απεβλήθη στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Σας ενημερώνουμε ότι κατά την αυριανή (20-4-2017) συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής (16:00) κλήθηκαν σε απολογία οι παρακάτω:

-Παντελής Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για παράβαση των άρθρων 11 παρ. 2 και 10 παρ. 1 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 και 3 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

-ΠΑΕ Παναθηναϊκός για παράβαση των άρθρων 14 παρ. 1, 2 και 15 παρ. 2 περ. α΄ του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός για παράβαση του άρθρου 14  παρ. 1, 2 του άρθρου 15 παρ. 2 περ. α΄ και παρ. 5 περ. ε΄ και άρθρου 29 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ, καθώς  και του άρθρου 2 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 3 παρ. 1 περ. α΄, άρθρου 12 παρ. 5 ( σε συνδυασμό με το άρθρο 26 του Πειθ. Κωδ. της ΕΠΟ), άρθρου 37 (σε συνδυασμό με το  άρθρο 2 περ. β΄της προκήρυξης  αγώνων Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων περιόδου 2016-2017) και άρθρου 47 του ΚΑΠ Επαγγελματικών Ομάδων (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-ΠΑΕ Ολυμπιακός βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α΄, β΄, γ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, κατόπιν άσκησης δίωξης από τον αναπληρωτή υπεύθυνο άσκησης πειθαρχικής δίωξης Στέφανο-Κωνσταντίνο Μπαξεβάνη (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ).

-Θεμιστοκλής Βαλσάμης, παρατηρητής του ημιτελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ, για παράβαση των άρθρων 1, 6, 7 παρ. α΄ και 11 του Κανονισμού Παρατηρητών Αγώνων  Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου».