Skip to main content

Σε χάρτη οι εξαγγελίες Τσίπρα για τη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο του Βερναρδάκη, ο χάρτης της Νοτοπούλου και η στενή παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου στη Θεσσαλονίκη.

Έναν χάρτη των κυβερνητικών παρεμβάσεων και των πρωθυπουργικών εξαγγελιών ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, μόλις τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση για τη σύσταση μηχανισμού ελέγχου και υλοποίησης όσων εξαγγέλλονται στα περιφερειακά συνέδρια, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο μηχανισμός – πλατφόρμα, που ενημερώνεται ηλεκτρονικά και ο χάρτης είναι δυο διαφορετικά εργαλεία.

Άλλωστε αρμόδιος για το συγκεκριμένο μηχανισμό είναι ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος έχει διαρκή και στενή συνεργασία με την κ. Νοτοπούλου. Ο χάρτης είναι πρωτοβουλία της κ. Νοτοπούλου και των συνεργατών της για την αποτύπωση του κυβερνητικού έργου και ως εργαλείο χρησιμεύει κυρίως στο γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα από το παρατηρητήριο να παρακολουθήσει την πορεία υλοποίησης των έργων και των εξαγγελιών που έκανε στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο για την Κεντρική Μακεδονία ο κ. Τσίπρας και από τη μια να βελτιώνει τυχόν εντοπισμένες αδυναμίες, αφετέρου να έχει ένα διαρκές update διά παν ενδεχόμενο...

Είναι έτσι κι αλλιώς ένας ελεγκτικός μηχανισμός, το σχεδιασμό του οποίου ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μετά και την κριτική που δέχτηκε σε όλα τα συνέδρια για τις εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται ή για τις χρόνιες εκκρεμότητες, που προκάτοχοί του είχαν ανακοινώσει μετά βαΐων και κλάδων και ουδέποτε προχώρησαν.

Το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο είναι μια κλειστή πλατφόρμα όπου «φορτώνεται» η εξέλιξη κάθε έργου και πρωθυπουργικής εξαγγελίες, με διαρκή επικαιροποίηση, καθώς πρόσβαση σε αυτή έχει η κεφαλή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης και φυσικά ο κ. Βερναρδάκης. Επίσης πρόσβαση έχει και η κ. Νοτοπούλου ως διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία δεν έχουν «ανέβει» ακόμη στην πλατφόρμα του ηλεκτρονικού παρατηρητηρίου, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η Voria.gr έκανε αμέσως μετά το συνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας μια αποτίμηση των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στην περιοχή. Η κ. Νοτοπούλου έχει χαρτογραφήσει όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και είναι αυτή που θα δίνει την αναφορά για την πορεία τους ή για τη στασιμότητά τους.

Γι' αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε και ο σχετικός χάρτης, όπου φαίνονται όλα τα σημεία παρέμβασης. Στον ίδιο χάρτη έχουν περιληφθεί και όλα τα σημαντικά έργα της κυβέρνησης στο νομό Θεσσαλονίκης, στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντάς τα στην ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, αλλά και τα έργα στα οποία δεν έγινε μεν πρωθυπουργική αναφορά είναι όμως σημαντικά για την πόλη και το νομό και την ευθύνη υλοποίησής τους έχουν φορείς που διοικούνται από στελέχη που διόρισε η κυβέρνηση.

Η ίδια σχολιάζει στην ανάρτησή της: «Ο χάρτης της Θεσσαλονίκης αλλάζει. Το κυβερνητικό έργο προχωρά ταχύτατα. Η Θεσσαλονίκη μετασχηματίζεται σε σοβαρή διαμορφωτική δύναμη της συνολικής αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας. Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη. Στην εικόνα που ακολουθεί απεικονίζονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις, εδώ και 1 χρόνο τουλάχιστον».

Η όλη αυτή προσπάθεια πάντως προετοιμάζει τον πρωθυπουργό για την ερχόμενη ΔΕΘ, ενώ παράλληλα θα είναι και ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης για τις επόμενες εκλογές.