Skip to main content

Σε δίκη ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς για απάτη με παιδικούς σταθμούς

Ενώ ο δήμος έλαβε σχετική χρηματοδότηση 2 εκατ., οι γονείς υποχρεώνονταν να πληρώσουν για τη φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης παραπέμπεται να δικαστεί σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπόθεση απάτης με παιδικούς σταθμούς. Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο διευθύντριες οικονομικών και πρόεδροι ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς.

Κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων, απάτη σε βάρος των γονέων και για ηθική αυτουργία στα προηγούμενα αδικήματα, κατά περίπτωση. Ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς για απλή συνέργεια στην απάτη ύψους 711.000 ευρώ που τελέστηκε από το 2003 έως 2008, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

"Δεν προέβη στη διενέργεια κανενός ελέγχου και ενέκρινε όλους τους προϋπολογισμούς και ισολογισμούς με αποτέλεσμα η δημοτική επιχείρηση να εισπράττει κατ' επανάληψη, μέσω παραπλάνησης των γονέων, παρανόμως δίδακτρα προς όφελος της Δημοτικής Επιχείρησης Παιδικών Σταθμών Καλαμαριάς", αναφέρεται για τον πρώην δήμαρχο Καλαμαριάς στο βούλευμα του ΣΕΘ.

Από την προκαταρκτική εξέταση του ΣΔΟΕ και των Οικονομικών Επιθεωρητών προέκυψε ότι η δημοτική επιχείρηση Καλαμαριάς έλαβε χρηματοδότηση περίπου 2 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία και την δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής. Παράλληλα, όμως οι γονείς υποχρεώνονταν να πληρώσουν συνδρομές για τη φιλοξενία των παιδιών τους και κατέβαλαν συνολικό ποσό 711.000 ευρώ, κατά παράβαση του νόμου.

φωτο αρχείου