Skip to main content

Στο εδώλιο o λέκτορας του ΑΠΘ για τη δηλητηρίαση γιαγιάς και εγγονής

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος λέκτορας του ΑΠΘ θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται σε δίκη ο 43χρονος λέκτορας του ΑΠΘ που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τη 31χρονη γυναίκα του και τη 86χρονη γιαγιά της. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, κατά συρροή» και μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος, στις αρχές του χρόνου.

Ο λέκτορας παραπέμπεται να δικαστεί σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, με περιοριστικούς όρους, κρίνοντας ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει στη φυλακή μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 43χρονος θα καθίσει στο εδώλιο του δικαστηρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στις αρχές του χρόνου, μετά την απολογία, ο ανακριτής ζήτησε την προφυλάκιση του κατηγορουμένου. Αντίθετα η εισαγγελέας γνωμοδότησε υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων, χωρίς προσωρινή κράτηση, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τελικά το δικαστικό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ του ανακριτή ζητώντας την προφυλάκιση του καθηγητή ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς στο σπίτι του.

Η υπόθεση της διπλής δολοφονίας αποκαλύφθηκε, το 2013. Η έρευνα των διωκτικών αρχών διήρκησε περισσότερο από τρία χρόνια.

Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν ότι  η 31χρονη σύζυγος δηλητηριάστηκε σταδιακά σε μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη μέσα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου νοσηλευόταν. Ο κατηγορούμενος φέρεται να δηλητηρίασε τη γυναίκα του και μητέρα του ανήλικου παιδιού τους, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Στο ίδιο νοσοκομείο εισήχθη και η γιαγιά, με οξεία νεφρική ανεπάρκεια, και έχασε τη μάχη με τη ζωή ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία. Μετά τη εκταφή οι τοξικολογικές εξετάσεις στις σορούς γιαγιάς και εγγονής αποκάλυψαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

Ο 43χρονος αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει την εκδοχή της δηλητηρίασης από σωληνώσεις, κάνοντας λόγο για ατύχημα.