Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018
x

ΣΕ ΔΙΚΗ ΞΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 27 ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ»

Ο Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 συγκατηγορούμενοί του παραπέμπονται σε δίκη για το σχέδιο απόδρασης των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό.

Σε δίκη παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, ο Χριστόδουλος Ξηρός και άλλοι 27 συγκατηγορούμενοί του για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος» το οποίο είχε ως στόχο την απόδραση των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, εκτό 00003EC8 από τον Χριστόδουλο Ξηρό, είναι η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου και οι Παν. Αργυρού, Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χρ. Τσάκαλος, Γερ. Τσάκαλος, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Ντ. Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζάρ.

Επίσης παραπέμπονται η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου Αθηνά και η σύντροφος του ενός, Ευαγγελία Στατήρη, οι οποίες είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι υπέθαλψαν την καταζητούμενη τότε Αγγελική Σπυροπούλου για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ