Skip to main content

Σε δρόμους και πλατείες η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Θερμαϊκού

Σκοπός των προγραμματισμένων μουσικών εκδηλώσεων, η ενδυνάμωση της επικοινωνίας με το φιλόμουσο κοινό και με την τοπική κοινωνία του δήμου

Πέρα από τις τακτικές εμφανίσεις της σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θερμαϊκού συνηθίζει να παίζει και σε ανοιχτούς χώρους ή να συνοδεύει μουσικά εορταστικές εκδηλώσεις, όπως παρελάσεις, λιτανείες κ.τ.λ., λόγω του χαρακτήρα της, που βασίζεται στην ηχηρότητα των πνευστών και των κρουστών της οργάνων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, που εορτάστηκε στις 21 Ιουνίου 2018, η Φιλαρμονική ξεκίνησε μια σειρά μουσικών παραστάσεων σε υπαίθριους χώρους του δήμου, εναρμονισμένες με τη φιλοσοφία της μουσικής του δρόμου. Το πρόγραμμα αυτών συνεχίζεται μέχρι το Σεπτέμβριο, πάντα σε εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες, λόγω της διεξαγωγής τους σε μη στεγασμένους χώρους.

Την Τρίτη 3 Ιουλίου, δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους σε ένα μουσικό ταξίδι, που συγκεράζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό, με σημεία εκκίνησης της μελωδικής διαδρομής την πλατεία των Ν. Επιβατών στις 19.30 και την πλατεία της Ν. Μηχανιώνας στις 21.00.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Άγγελου Καραπινίδη, παρέσυρε και ξεσήκωσε τον κόσμο με τον ενθουσιασμό, το μπρίο και τις μουσικές της, δημιουργώντας μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη.

Σκοπός των προγραμματισμένων μουσικών εκδηλώσεων, η ενδυνάμωση της επικοινωνίας με το φιλόμουσο κοινό και με την τοπική κοινωνία του δήμου, προσφέροντας την ευκαιρία σε δημότες και επισκέπτες να βγουν σε δρόμους και πλατείες και να τις απολαύσουν.