Skip to main content

Σε έκθεση τουρισμού στην Ιταλία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή Β2Β Έκθεση Τουρισμού στην Ιταλία, που πραγματοποιείται για 54η χρονιά και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG INCONTRI που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη Διεθνή Β2Β Έκθεση Τουρισμού στην Ιταλία, που πραγματοποιείται για 54η χρονιά και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες της αγοράς και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού τομέα. Η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε 72.667 επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 5% σε σύγκριση με το 2016. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των εκθετών άγγιξε τις 2.550 αντιπροσωπεύοντας 150 προορισμούς ενώ οι αγοραστές ανήλθαν στους 1.500 προερχόμενοι από 90 χώρες.  

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση, με δικό της stand, ως συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το ενδιαφέρον του κοινού εστιάστηκε στον περιηγητικό, τον πολιτιστικό τουρισμό καθώς και τον τουρισμό πόλης. Σημαντικός αριθμός των επισκεπτών ήταν bloggers και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον να επισκεφθούν την Κεντρική Μακεδονία και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλήθηκε και η νέα εφαρμογή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας "Thessaloniki 360 Edition", η οποία είχε μεγάλη απήχηση στους επισκέπτες του περιπτέρου.