Skip to main content

Σε εορταστικούς ρυθμούς η Θεσσαλονίκη - Ανάβει το δέντρο 20 μέτρων

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Τούμπα και ο Αστερόκοσμος. Sold out η Θεσσαλονίκη για την εορταστική περίοδο .

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει η Θεσσαλονίκη από αύριο, όπου θα ανάψει στην πλατεία Αριστοτέλους το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους περίπου 20 μέτρων.

Για να ανάψουν τα 14.000 λαμπόνια led του δέντρου θα πατήσει το κουμπί αύριο στις 20.00 το βράδυ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τους δύο αντιδημάρχους του Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Σπύρο Πέγκα, οι οποίοι είχαν αναλάβει το φετινό σχεδιασμό για την εορταστική περίοδο.

Παράλληλα, το Σάββατο ξεκινά η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, στην Τούμπα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν οι πύλες του Αστερόκοσμου, μέσα στους χώρους της ΔΕΘ.

Οι φετινές εορταστικές δράσεις παρουσιάστηκαν, σήμερα, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τους αντιδημάρχους Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη και Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρο Πέγκα, καθώς και από τον πρόεδρο της ΔΕΘ – Helexpo Τάσο Τζήκα και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Παντελή Φιλιππίδη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Προσκλητήριο στους πολίτες να κατέβουν στην αυριανή εκδήλωση της Αριστοτέλους απηύθυνε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, καλώντας τους φορείς της πόλης να καταθέτουν προτάσεις για τον εορταστικό διάκοσμο. Όπως μάλιστα, τόνισε, «στη Βιέννη τον διάκοσμο αναλαμβάνουν τα Επιμελητήρια».

«Είναι σημαντικό ότι η πόλη εμφανίζεται ενιαία για τους φετινούς εορτασμούς», επισήμανε από την πλευρά του ο Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως η ΔΕΘ – Helexpo συνεργάζεται με τον δήμο.

«Ελπίζουμε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Τούμπας να γίνει θεσμός για την περιοχή. Κάνουμε προσπάθειες να είναι φέτος καλύτερο», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης, αναφέροντας, παράλληλα, πως στόχος είναι να γίνουν ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιφερειακές αγορές. Απαντώντας στον δήμαρχο σημείωσε ότι ο ΕΣΘ δεν διαθέτει τόσα χρήματα για να αναλάβει τον διάκοσμο, ωστόσο, όπως ανέφερε, αυτό μπορούν να το κάνουν τα Επιμελητήρια.

Δ. Θεσσαλονίκη: Δέντρο, φώτα, παιδί η κεντρική ιδέα

Ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες για τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης. Αύριο σε μια εναρκτήρια εκδήλωση θα ανάψει το βράδυ το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ παράλληλα, θα φωταγωγηθεί ο πεζόδρομος της Αγ. Σοφίας και η Λεωφ. Νίκης. Η εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους θα πλαισιωθεί από τη συναυλία των Onirama στις 22.00.

Παράλληλα, στην Αριστοτέλους τοποθετούνται τα σπιτάκια, όπου θα πραγματοποιούνται δράσεις για τα παιδιά, η μεγάλη σκηνή για τις συναυλίες, καθώς και το θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων» με τα ρομποτικά εκθέματα, μαμούθ, μαχαιρόδοντα, ρινόκερο.



Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Τις επόμενες ημέρες θα ανάψει το «Πεφταστέρι» στην οδό Φιλικής Εταρείας
και οι μπλε κύκλοι στη Μητροπόλεως.

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα λάβουν χώρα άλλες δύο συναυλίες, στις 24 Δεκεμβρίου από  MOUSA και στις 31 Δεκεμβρίου στις 23.30 από Ιμάμ Μπαϊλντί. Στην αλλαγή του χρόνου θα πραγματοποιηθεί και φέτος ένα show πυροτεχνημάτων, με χορηγία από το ΕΒΕΘ.



«Κεντρική ιδέα από την αρχή που αναλάβαμε να σχεδιάσουμε εκδηλώσεις που θα έχουν στο επίκεντρο τα παιδιά και την οικογένεια. Θέλαμε να κατέβει ο κόσμος στο κέντρο και να ζωντανέψει η αγορά», επισήμανε ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος είχε την επίβλεψη του φετινού σχεδιασμού.

Αναφερόμενος στις αμοιβές των συγκροτημάτων ξεκαθάρισε ότι για τους Onirama είναι 9.300 ευρώ με ΦΠΑ και το υπόλοιπο ποσό περίπου 10.000 ευρώ για τη συναυλία και την παραμονή του συγκροτήματος στην πόλη.

Το κόστος όλου του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και δραστηριοτήτων ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τα ταμεία του δήμου.

Το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Τούμπα
 
Tο Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Τούμπα, στην Πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού.

Στο παραδοσιακό πάρκο, όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, θα υπάρχει το σπίτι του Άι Βασίλη, η φάντη, 23 ξύλινα σπιτάκια καθώς και πολλά παιχνίδια για τα παιδιά. Το Πάρκο, στο οποίο θα εξελίσσονται δημιουργικές δράσεις, και θα διαθέτει χώρο με ψυχαγωγικά παιχνίδια, χώρο εκδηλώσεων και Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα είναι ανοιχτό έως τις 7 Ιανουαρίου 2018.

Η είσοδος στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο θα είναι ελεύθερη, ωστόσο, θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών. Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, τις πρωινές ώρες το κόστος για τα παιχνίδια θα είναι στα 2 ευρώ για όλα τα παιχνίδια, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι έως 3 ευρώ, ενώ θα υπάρχουν και κάποια με κόστος μόλις 0,50 λεπτά.

Το ωράριο λειτουργίας του πάρκου θα είναι από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ. καθημερινώς.

Αστερόκοσμος με πολλά παιχνίδια και δράσεις

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται πλέον η ΔΕΘ, με τον Αστερόκοσμο να ανοίγει τις πύλες του στις 9 Δεκεμβρίου, για να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Και φέτος οι διοργανωτές υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία, με άρωμα Χριστουγέννων. Παιχνίδια Λούνα Πάρκ, δύο Παγοδρόμια, δεκάδες ηθοποιοί, μουσικά events, θεατρικά δρώμενα, και ατέλειωτο παιχνίδι, θα δώσουν το στίγμα της φετινής εορταστικής περιόδου.

Όλες οι δράστες θα αναπτυχθούν σε μια έκταση 23.000 τμ, στα περίπτερα 13 , 14 και 15, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Τάσος Τζήκας. «Πρόκειται για ένα μπουκέτο από δράσεις και γεγονότα που φέτος σχεδιάζουμε να κάνουν αίσθηση», τόνισε. Ο Αστερόκοσμος θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 7 Ιανουαρίου και το εισιτήριο είναι και φέτος στα 7 ευρώ. Δωρεάν θα είναι η είσοδος για ΑΜΕΑ  και μικρά παιδιά.

Sold out η Θεσσαλονίκη για την εορταστική περίοδο

Πόλος έλξης επισκεπτών είναι η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια κατά την εορταστική περίοδο τόσο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρο Πέγκα, εδώ και τρία χρόνια οι προκρατήσεις πηγαίνουν πολύ καλά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς και φέτος υπάρχει μεγάλη πληρότητα και για τα Χριστούγεννα. «Οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές, σε τέτοιο σημείο που να υπάρχει πλέον ανάγκη για επιπλέον κλίνες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέγκας.