Skip to main content

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση - Πλήθος κόσμου παρά τη βροχή (vid)

Παρά την αστάθεια του καιρού, άνθρωποι κάθε ηλικίας συνέρρευσαν από νωρίς για να παρακολουθήσουν τα άρματα και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε, μέσα σε αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Η εφετινή παρέλαση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Πολεμικού Ναυτικού, λόγω της παρουσίας του θωρακισμένου καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» στο λιμάνι της πόλης.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους και την ασθενή, κατά διαστήματα, βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συνέρρευσε από νωρίς για να παρακολουθήσει τα άρματα και τα μηχανοκίνητα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και χειροκρότησε τους άνδρες και τις γυναίκες που τις στελεχώνουν.

Στην εξέδρα των επισήμων, πέραν του ΠτΔ, βρέθηκαν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, Μάρκος Μπόλαρης και Νίκος Παρασκευόπουλος, οι βουλευτές της ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Έλενα Ράπτη, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και αναπληρωτής του δημάρχου Νίκος Φωτίου, ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α.. Στην παρέλαση δεν παρευρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος δεν είχε δώσει το «παρών» ούτε στη χθεσινή μαθητική παρέλαση. Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρης, έδωσε το «παρών» εκτός της εξέδρας των επισήμων.

Νωρίτερα, στις 10:30, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Κατά τη στιγμή της κατάθεσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, η έναρξη της οποίας σήμανε με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δέντρων». Το ίδιο συνέβη και με τη λήξη, που συμπίπτει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.