Skip to main content

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φώτο+vid)

Εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κρατώντας σημαίες του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του κόμματος έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο κρατώντας σημαίες του ΚΚΕ, ενώ έχουν στηθεί μεγάλα πανό με μηνύματα όπως «Οχι στο μίσος των εθνικιστών - ζήτω η φωνή των λαών».

Ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του απηύθυνε μηνύματα κατά του ιμπεριαλισμού και κάνει λόγο για τις εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια με την επικείμενη ένταξη χώρων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, σχετικά με τον ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στις επιδιώξεις των ΗΠΑ: «Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα αφορά τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στις σχέσεις με την Ασία», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Για το Μακεδονικό ζήτημα ο κ. Κουτσούμπας είπε πως «σημασία δεν έχει η ονομασία, αλλά οι σχέσεις καλής γειτονίας» ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ «Δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή καμιά συμφωνία ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Ζάεφ».

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα της οδού Εγνατίας καθώς και στην οδό Αγγελάκη, ενώ σε όλο το μήκος της Τσιμισκή επικρατεί κυκλοφοριακό κομφουζιο.