Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
x

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ

Στις περιπτώσεις του Λιβαδιού και των Σερρών παρότι οι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν οριοθετηθεί - Δύσκολη η πρόσβαση στο μέτωπο στη Δράμα.

Παράλληλα με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στη Μόνα Καλύβα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής (δείτε εδώ) βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις πυρκαγιές στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης, τη Δράμα και τις Σέρρες. 

Στις περιπτώσεις του Λιβαδιού και των Σερρών παρότι οι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστκές δυνάμεις που βρίσκονται στα σημεία.

Στις Σέρρες, η φωτιά εκδηλώθηκε από διαφορετικές εστίες κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει ο δήμος Σιντίκης, αιτία για την εκδήλωση της φωτιάς υπήρξε εμπορική αμαξοστοιχία που ξεκίνησε από τη γειτονική Βουλγαρία και λόγω βλάβης στα φρένα του συρμού δημιουργήθηκαν σπινθήρες οι οποίοι σε συνδυασμό με τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή βοήθησαν να εκδηλωθεί πυρκαγιά σε σύντομο χρόνο. Από την Κερκίνη μέχρι και τα λουτρά Σιδηροκάστρου, εκδηλώθηκαν περίπου 12 εστίες.

Ο δήμος ευχαρίστησε από καρδιάς τους πυροσβέστες της Π.Υ. Σερρών και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σιδηροκάστρου οι οποίοι αφού εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις των λουτρών από τους επισκέπτες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και συνέβαλαν στην κατάσβεσή τους με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο Δήμος Σιντικής με τη σειρά του αφού εξασφάλισε τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών των λουτρών, διέθεσε τη μαθητική εστία για τη σίτιση περίπου 50 ατόμων ενώ το ΚΤΕΛ Σερρών μετά από παρέμβαση δημάρχου διέθεσε λεωφορείο για την μεταφορά των ατόμων στο ΚΠΕ Ποροϊων όπου και διανυκτέρευσαν.

Αντίστοιχα στο Λιβάδι, επιχειρούν 12 οχήματα με 22 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και δύο αεροσκάφη.

Μη οριοθετημένη είναι ακόμα η φωτιά στη Δράμα, η οποία καθώς είναι σε ορεινή κορυφογραμμή κάνει δύσκολη την πρόσβαση από δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ήδη από τις πρώτες εκτιμήσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, σε δηλώσεις του χθες υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, η πυρκαγιά έχει κάψει περί τα 12.000 στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

 

 A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ