Skip to main content

Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη έξοδος του Αυγούστου από Πειραιά και Ραφήνα

Ο ζεστός καιρός, έσπρωξε και τους διστακτικούς να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για λίγες ημέρες στα ελληνικά νησιά. Μεγάλη έξοδος από τα λιμάνια.

Το πρώτο μεγάλο κύμα εξόδου του φετινού καλοκαιριού για τα νησιά μας, πραγματοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, καθώς από το πρωί τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά φεύγουν με 100% πληρότητα, όπως και αυτά από το λιμάνι της Ραφήνας.

Βεβαίως, κάτι ανάλογο δεν παρατηρείται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς ακτοπλοϊκά η πόλη βρίσκεται ουσιαστικά σε απομόνωση.

Χθες Παρασκευή αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 27 δρομολόγια με 27.912 επιβάτες, 5.039 ΙΧ και 897 δίκυκλα. Σε σχέση με πέρυσι η κίνηση ήταν αυξημένη, μόνο που τότε ήταν Πέμπτη και όχι Παρασκευή, όταν παραδοσιακά η έξοδος είναι μεγαλύτερη: 20 δρομολόγια, με 22.535, 3.369 ΙΧ και 689 δίκυκλα, είχαν αναχωρήσει από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπώρησαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα, ώθησαν και αρκετούς διστακτικούς να φτιάξουν βαλίτσες και να φύγουν για όσες ημέρες μπορούν.

Ο καιρός φαίνεται πως διατηρείται καλός και ζεστός, αν και σήμερα προβλέπονται έως και θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι τοπικά στις Κυκλάδες.