Skip to main content

Συγκέντρωση κατά της εκδήλωσης ΣΥΡΙΖΑ - Συνθήματα κατά Μπουτάρη (vid)

Τα άτομα κρατούν ελληνικές σημαίες, τραγουδούν και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της κυβέρνησης.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους είναι μέλη του «Κινήματος ΣΦΥΡΙ-ΖΩ», τα οποία έχουν τις σχετικές σφυρίχτρες.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Νίκος Παρασκευόπουλος που είναι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση, έφτασαν στο Δημαρχείο, εισήλθαν από την πίσω πλευρά και η εκδήλωση ξεκίνησε κανονικά.

Τα άτομα κρατούν ελληνικές σημαίες, τραγουδούν και φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και της κυβέρνησης. Μάλιστα, έχουν μαζί τους και αφίσες με την εικόνα του Παύλου Μελά. 'Εντονη είναι η παρουσία της αστυνομίας, με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ παρατεταγμένες στους πέριξ δρόμους. 

Ανάμεσα στα συνθήματα οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν: «Στα όπλα, στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια». Ακόμη, αποδοκιμάζουν έντονα όποιον κατευθλυνεται προς το δημαρχείο για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Ακόμη 50 άτομα περίπου συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και λίγο μετά τις 21:00 μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο, όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αναρχικών στην Καμάρα. Τα άτομα φώναξαν συνθήματα κατά του εθνικισμού ενώ αρκετοί από αυτούς είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Η συγκέντρωση αυτή ολοκληρώθηκε και τα άτομα αποχώρησαν λίγο μετά τις 21:00.