Skip to main content

Σε εξέλιξη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το δήμαρχο του Σικάγου

Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Με το δήμαρχο του Σικάγου Ραμ Εμάνουελ συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ εν συνεχεία θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη του Ιλινόις, Μπρους Ρόνερ. Μετά τις συναντήσεις αυτές, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μίλησε στο Chicago Council on Global Affairs, αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας ότι "η Ελλάδα επέστρεψε, η Ελλάδα είναι και πάλι ισχυρή, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στη χώρα".
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ-, τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε στην αναβαθμισμένη συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη σημαντική στήριξη που είχε η Ελλάδα το 2015 αλλά και σήμερα.

"Πιστεύουμε σθεναρά, ότι αυτή είναι η στιγμή για την ενίσχυση της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, με το βλέμμα στο μέλλον", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε επίσης το "1871" Chicago's Technology and Entrepreneurship Center. Πρόκειται για ένα χώρο 500 στρεμμάτων, που φιλοξενεί εκατοντάδες καινοτόμες επιχειρήσεις, start up αλλά και ερευνητές καθώς υπάρχει συνεργασία με πανεπιστήμια. Βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη projects στα οποία συμμετέχουν 14 χώρες, καθώς και ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την πολιτεία του Σικάγο και τα δημόσια σχολεία της πόλης.

*Φωτογραφία από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο 1871 Chicago's Technology and EntrepreneurshipCenter και ξενάγηση από τον CEO, Howard Tullman