Skip to main content

Σε εξέλιξη τα έργα οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης στη Δ.Ε. Πεύκων

Η τελευταία οδός, που από αύριο παραδίδεται εξολοκλήρου αναμορφωμένη στους κατοίκους της περιοχής, είναι η οδός Ακαδημίας.

Ένας πλήρως ανακατασκευασμένος κεντρικός οδικός άξονας εμπλουτίζει από αύριο τον κατάλογο του έργου οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων και ηλεκτροφωτισμού που εκτελείται στη Δ.Ε. Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο προϋπολογισμός του οποίου (3,7 εκατ. ευρώ) καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο.

Η τελευταία οδός που από αύριο παραδίδεται εξολοκλήρου αναμορφωμένη στους κατοίκους της περιοχής είναι η οδός Ακαδημίας, όπου τα διαφορετικά συνεργεία της εργολαβίας ολοκληρώνουν την αποστολή τους.

Η τελευταία παρέμβαση στην οδό ξεκίνησε χθες, Τρίτη 31 Οκτωβρίου, και ολοκληρώνεται σήμερα με την ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος με νέου τύπου αντιολισθητικό τάπητα, με αποτέλεσμα να αποκτήσει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ασφαλούς αρτηρίας τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους περιοίκους και πεζούς.

Τις εργασίες της ασφαλτόστρωσης επισκέφθηκε χθες και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αντώνη Σαουλίδη (Τεχνικών Έργων), Αλέκο Σιμητόπουλο (Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας), Μιχάλη Βουλγαρίδη (Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας), τον δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Πασιαλή και υπηρεσιακά στελέχη. Επί τόπου ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών ζητώντας παράλληλα επιτάχυνση των ρυθμών για την ολοκλήρωση του συνολικού έργου στα Πεύκα.

«Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, από τις μεγαλύτερες που πραγματοποιούνται στην περιοχή των Πεύκων, σε οδοποιία, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμό και διανοίξεις οδών. Με τις  παρεμβάσεις αυτές, που δίνουν οριστικά ένα νέο πρόσωπο στην περιοχή, καταβάλλουμε συντονισμένη προσπάθεια ώστε τα έργα -που γίνονται με μεγάλο ορίζοντα- να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος μετά την επιθεώρηση των εργασιών.

Από την πλευρά του ο Αντ. Σαουλίδης στάθηκε στο θέμα της ασφάλειας στην κίνηση πεζών και οχημάτων επισημαίνοντας ότι «με το ολοκληρωμένο αυτό πρόγραμμα, που υλοποιείται σταδιακά, εξασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη μέγιστη ασφάλεια στη μετακίνηση των πολιτών και την κίνηση των οχημάτων με τις υψηλότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφαλείας».

Να σημειωθεί ότι πριν τις εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της οδού Ακαδημίας, περίπου 800 μ., πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες κρασπέδωσης και πλακόστρωσης των πεζοδρομίων επί της οδού, ενώ ταυτόχρονα τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού με σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμό (LED).   

Λίγες ημέρες νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες οδοποιίας στις οδούς ΔΕΛΑΣΑΛ, Αβέρωφ-Τοσίτσα και Μαβίλη, ενώ προηγήθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Ίμβρου (περιοχή των Νερομύλων), Αισχύλου, Πλάτωνος, Σμύρνης, Τσιμισκή, Ιουστινιανού, Κομνηνών, Νικηφόρου Φωκά, Λέοντος Σοφού και σε παρακείμενους δρόμους στο πάρκο Σμύρνης.

Η μεγάλη εργολαβία στα Πεύκα προχωρά με δυναμικές και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και στις υπόλοιπες οδούς που είναι η Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος (από λεωφόρο Γ. Παπανικολάου έως εκκλησάκι Πεντηκοστής), Ζάππα, Μαρασλή, Σουλίου, Ακαδημίας, Σωτήρος, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ομήρου, Πανδρόσου, Ζωγράφου, Ανοίξεως, Εσπερίδων, Πανσεληνίου, Νεφέλης, Ισαύρων, Φιλίππου, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Μ. Ασίας, Λεύκης, Περάματος, Αντιοχείας, Φαναρίου, Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μ. Αλεξάνδρου, Βάρναλη, Ιπποδρομίου, Θάλειας, Ελευθερίας, Ξηροποτάμου, Ελλησπόντου, Τενέδου, πάροδος Σουρή.