Skip to main content

Σε εξέλιξη το επιχειρηματικό θρίλερ του φθινοπώρου

Γιατί παραμένει σε εκκρεμότητα ο φάκελος της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από την EXIN με συνολικό τίμημα τα 718,3 εκατ. ευρώ

Τείνει να εξελιχθεί στο επιχειρηματικό θρίλερ του φετινού φθινοπώρου. Ο λόγος αφορά στην πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας, της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην ΕXIN. Ο λόγος; Αρχικά, κάποια δημοσιεύματα για έλλειψη ρευστότητας και κατόπιν κάποια άλλα για ελλιπέστατο φάκελο από την πλευρά του αγοραστή.

Όπως λοιπόν γίνεται τώρα γνωστό, στην Αθήνα βρέθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ο επικεφαλής της Exin Financial Services Holding, Ματ Φέρφιλντ. Αποστολή του ήταν να επιλυθούν, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, τα θέματα που σχετίζονται με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής και τα οποία παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Ο επικεφαλής του ομίλου Exin φέρεται να ανέλαβε τη δέσμευση για την έγκαιρη υποβολή του φακέλου εξαγοράς του 75% της ασφαλιστικής εταιρείας, όπως ακριβώς του ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδας από την πρώτη στιγμή. Σημειωτέον ότι προ ημερών, η κεντρική τράπεζα είχε προειδοποιήσει για τα προβλήματα του συγκεκριμένου φακέλου.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό τίμημα της συγκεκριμένης εξαγοράς είναι της τάξης των 718,3 εκατ. ευρώ και υποβλήθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που εξελίχθηκε γι αυτόν τον σκοπό.

Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση λέγεται ότι δεν είναι η καταβολή του τιμήματος τώρα, αλλά η διασφάλιση της χρηματοδότησης της εταιρείας τα επόμενα πέντε – έξι χρόνια. H EXIN πάντως τονίζει ότι δεν υφίσταται πρόβλημα σε καμία απολύτως περίπτωση.