Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

«ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ» ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Ο πρώην και νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν στο γραφείο του δεύτερου αγκαλιά στέλνοντας μήνυμα ότι οι σχέσεις τους είναι καλές.

Για σύμπτωση απόψεων έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία χαρακτήρισε ειλικρινή και σε καλό κλίμα.

Ο κ. Μεϊμαράκης, έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη περίπου στις 12.30 το μεσημέρι ενώ οι δύο άντρες μπήκαν εναγκαλισμένοι στον χώρο της συνάντησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι σχέσεις μεταξύ τους είναι καλές.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, για το αν οι δύο πολιτικοί τα βρήκαν μεταξύ τους, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε: «Δεν χάσαμε τίποτα. Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με κουτσομπολιά και παραπολιτική» ενώ αστειευόμενος πρόσθεσε: «Μου πρότεινε εθνική συνεννόηση για να λύσουμε το πρόβλημα του Τσακαλώτου να βγει με την Σκαρλέτ αλλά του είπα ο καθένας τα λύνει μόνος του αυτά...».

Απαντώντας σε απανωτές σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε: «Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι. Όλα τα θέματα είναι ανοικτά. Τα εθνικά, η διαπραγμάτευση, η αξιολόγηση. Αυτά είναι τα ζητήματα που μας απασχολούν». Είπε, επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ότι γίνονται συχνά τέτοιες συναντήσεις, ενώ σε ερώτηση αν συζήτησαν για όσα γράφτηκαν στον τύπο την περασμένη εβδομάδα, μετά από άλλη κουβέντα που είχε ο κ. Μεϊμαράκης με δημοσιογράφους, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Ούτε καν τα συζητάμε αυτά...».

Για τη στάση της ΝΔ όταν έρθει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέφερε: «Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε σε εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη και εμείς δεν θα τα ψηφίσουμε. Το έχω πει από τότε που ήμουν πρόεδρος. Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει το πακέτο και να προχωρήσει. Η χώρα σέρνεται. Το θέμα είναι αν θα τα ψηφίσουμε εμείς; Το θέμα είναι ότι οι Τσίπρας και Καμμένος αποδέχτηκαν να ολοκληρώσουν το πακέτο και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Όταν είπαμε για εθνική ομάδα αρνήθηκαν. Δεν υπάρχει λοιπόν θέμα».

Σε ερώτηση αν φοβάται ότι θα επαναληφθεί ό,τι συνέβη το 2015 είπε: «Οι παράμετροι δεν είναι ίδιοι με το 2015. Τότε δεν υπήρχε συμφωνία. Και να κλείσει αξιολόγηση η χώρα θα σέρνεται...».

Σε σχέση με το αίτημα της ΝΔ για εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως και ο ίδιος θέλει να φύγει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως λένε και άλλα στελέχη της ΝΔ. «Μέχρι να φύγει τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να το επιβάλλουμε. Για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση», συμπλήρωσε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ