Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ - 15 ΝΕΚΡΟΙ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές.

Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής κήρυξε χθες την Πολιτεία της Καλιφόρνιας ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή και οι οποίες έχουν προκαλέσει τον θάνατο 15 ανθρώπων μέχρι στιγμής.

Παράλληλα, τεράστιες καταστροφές υπέστησαν οινοπαραγωγικές περιοχές βόρεια του Σαν Φρανσίσκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «διέταξε να προσφερθεί ομοσπονδιακή βοήθεια» στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν την 8η Οκτωβρίου και «βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν περίπου 150 άνθρωποι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, πάνω από 450.000 στρέμματα γης ήδη μετατράπηκαν σε αποκαΐδια σε όλη την Καλιφόρνια. Οι δυνάμεις της ελπίζουν ότι η εξασθένηση των ανέμων θα τους επιτρέψει να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Πάνω από 2.000 κατοικίες και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, είχε δηλώσει τη Δευτέρα ο κυβερνήτης της πιο πυκνοκατοικημένης Πολιτείας της χώρας, ο Τζέρι Μπράουν. Οι αρχές κάνουν λόγο για 17 μέτωπα, κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας. Ορισμένες από τις φωτιές δεν είχαν περιοριστεί χθες παρά μόλις από το 5 ως το 15%, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Καλιφόρνιας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ