Skip to main content

Σε καθεστώς προστασίας μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου η Μαρινόπουλος

Η Μαρινόπουλος τίθεται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99.

Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της τίθεται η Μαρινόπουλος ΑΕ, καθώς το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτές τις σχετικές αιτήσεις. Το καθεστώς προστασίας θα ισχύσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε κι έχουν οριστεί να εκδικαστούν οι αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99.

Με την απόφαση αυτή οι πιστωτές της Μαρινόπουλος δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας έναντι των απαιτήσεών τους, ενώ παράλληλα το δικαστήριο απαγόρευσε και τυχόν διάθεση ακινήτων από την πλευρά της Μαρινόπουλος.

Από την απόφαση του δικαστηρίου εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους αν δεν τους καταβληθούν, όπως και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων οι οποίοι επίσης μπορούν να διεκδικήσουν την καταβολή οφειλόμενων μισθωμάτων.

Σημειώνεται πως υπέρ του αιτήματος της Μαρινόπουλος ΑΕ για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα έχει ταχθεί το 45% περίπου των πιστωτών της εταιρείας (περισσότερα εδώ), με το δημόσιο, κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις, να τάσσεται κατά του αιτήματος. Μάλιστα, η στάση των δικηγόρων του δημοσίου και κυρίως του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους  προκαλέσει την οργή των εργαζομένων και την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εργασίας αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση.