Skip to main content

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ο γιος του Νώντας, η σύζυγός του και η κόρη του Ίρις βυθισμένοι στην θλίψη - Λιποθύμησε από την συγκίνηση η 93χρονη μητέρα του.

Η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και απλός κόσμος που συγκινήθηκε από το δράμα, λένε αυτή την ώρα το «τελευταίο αντίο» τον δολοφονημένο δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, όπου στις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία, βρισκόταν από νωρίς η σύζυγος, τα δύο παιδιά και η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί βρίσκεται και πλήθος κόσμου, φίλοι, συγγενείς και συνεργάτες του εκλιπόντος δικηγόρου, ώστε να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» σε έναν άνθρωπο που ξεχώρισε για το ήθος του, όπως όλοι όσοι τον γνώρισαν επισημαίνουν.

Κατά την διάρκεια της τελετής, πάνω στο φέρετρο του εκλιπόντος υπήρχε, εκτός από την φωτογραφία του, μια ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια, από την γυναίκα και τα παιδιά του, Βίκυ, Νώντα και Ίριδα. Λίγο πριν το τέλος, η 93χρονη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου Ίρις, δεν άντεξε την συγκίνηση και λιποθύμησε, όταν ένας από τους ιερείς εκφώνησε επικήδειο και τα παρηγορητικά του λόγια άγγιξαν την ψυχή της. Αμέσως μεταφέρθηκε εκτός του ναού, όπου ο γιος της Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, προσπαθούσε να την ηρεμήσει: «Μάνα μου ηρέμησε σε παρακαλώ, έρχεται το ασθενοφόρο», της έλεγε συγκλονισμένος. Από την συγκίνηση και την πολυκοσμία μάλιστα έχει λιποθυμήσει κι άλλος κόσμος.

Λίγα λεπτά μετά τις 14:30 έφτασε στον Ιερό Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που εισήλθε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους, έδωσε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και αποχώρησε.

Από την Νέα Δημοκρατία, μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, σχεδόν το σύνολο των βουλευτών και άλλα στελέχη του κόμματος. Προσήλθαν επίσης ο Κωστής Μπακογιάννης και η αδερφή του Αλεξία.

Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον Ιερό Ναό βρέθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το «παρών» έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο Φώτης Κουβέλης, συνάδελφοι του εκλιπόντος που ήταν πολύ αγαπητός, αλλά και απλός κόσμος, που είτε απλώς γνώριζε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, είτε συγκινήθηκε από το τραγικό τέλος του. Στην εκκλησία βρίσκεται ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός και ο συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. Εκεί βρίσκεται επίσης ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, φίλος και συνάδελφος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Ήταν μια εκτέλεση εν ψυχρώ, όλα περίμενα να τα ακούσω, αυτό δεν το περίμενα. Ήταν ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Θεέ μου, γιατί; Αυτό το γιατί θα μας φάει», δήλωσε προσερχόμενος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ήδη μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της τελετής, η εκκλησία είχε πλημμυρίσει με στεφάνια που έλεγαν το «ύστατο χαίρε» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε από δύο άγνωστους προς το παρόν δράστες, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άντρες είχαν κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού μαζί του, τον επισκέφθηκαν και αφού παρέμειναν επί περίπου 20 λεπτά μαζί του, τον δολοφόνησαν με μία σφαίρα από απόσταση περίπου ενάμισι μέτρου και εξαφανίστηκαν.