Skip to main content

Ξεσηκωμός για τη Μακεδονία - Συλλαλητήρια σε 22 πόλεις της χώρας

Τα συλλαλητήρια αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα ενώ σωματεία και φορείς έχουν ναυλώσει πούλμαν για τη μεταφορά πολιτών.

Στους ρυθμούς των συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας κινούνται σήμερα 22 πόλεις της χώρας, οι περισσότερες της Β. Ελλάδας, που ξεσηκώνονται για να αποστείλουν ένα κοινό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων δεν αποδέχεται την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη γειτονική χώρα.

Τα συλλαλητήρια, υπό τη διοργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 7.30 το απόγευμα και οι πόλεις που θα διεξαχθούν είναι οι: Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Κατερίνη, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και στην Πέλλα, τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και συγκεκριμένα στο ομώνυμο χωριό όπου θα είναι το κεντρικό συλλαλητήριο.

Παράλληλα κατά τόπους φορείς ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν συλλαλητήρια και στις εξής πόλεις: Κέρκυρα, Γιάννενα, Ρόδος, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα, Θήβα, και στη Σιάτιστα του δήμου Βοΐου, ενώ, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Μιχάλη Πατσίκα, οριστικοποιήθηκε και η διεξαγωγή συλλαλητηρίου στη Βέροια.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατσίκας στη Voria.gr, σωματεία και πολιτιστικοί φορείς έχουν οργανώσει μετακινήσεις με χαμηλό αντίτιμο, με τα χριστιανικά σωματεία να δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 5 το απόγευμα με προορισμό το συλλαλητήριο της Πέλλας και με εισιτήριο 8 ευρώ για τη μετακίνηση και την επιστροφή.

Αναφορικά με τον κόσμο, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στις σημερινές συγκεντρώσεις η Επιτροπή Αγώνα τονίζει πως «στις εξέδρες των κινητοποιήσεων δεν έχουν θέση τα κόμματα. Σήμερα μιλάει ο λαός».

«Όσα με σαφήνεια ξεκαθαρίστηκαν στις συνεντεύξεις τύπου για τη διοργάνωση των συγκεντρώσεων εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της και διευκρινίζει: «Στο βήμα των εκδηλώσεων θα βρεθούν και θα μιλήσουν οι δήμαρχοι των πόλεων, οι οικείοι Μητροπολίτες και οι ομιλητές που ορίστηκαν από την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».