Skip to main content

Σε κλοιό χιoνιά η χώρα- Χαμηλές θερμοκρασίες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες - Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς κελσίου - Ισχυροί άνεμοι

Με χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο θα αποχαιρετήσει το 2016 την Ελλάδα, η οποία θα υποδεχθεί το νέο έτος ντυμένη στα λευκά. Ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση από χθες Τετάρτη με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές, κατά τόπους, χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές, κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

«Για πιο ισχυρό χιονιά σε σχέση με την κακοκαιρία των προηγούμενων εβδομάδων» κάνει λόγο μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνης Λάλος, ενώ  χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπονται χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές στην ανατολική και νότια χώρα, καθώς και βορειοανατολικοί άνεμοι  7-9 και πιθανώς 10 μποφόρ στο Αιγαίο. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βόριοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς κελσίου.