Skip to main content

Σε νέες αγορές βγαίνει η Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης

Μέσα σε μία τριετία, η νεαρή «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ΑΕΒΕ», πέτυχε την αύξηση των εξαγωγών της κατά 147%, κερδίζοντας μετά από αυτή την εντυπωσιακή επίδοση, τη βράβευσή της από τα Sales Excellence A

Μέσα σε μία τριετία, η νεαρή «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης ΑΕΒΕ», πέτυχε την αύξηση των εξαγωγών της κατά 147%,  κερδίζοντας μετά από αυτή την εντυπωσιακή επίδοση, τη βράβευσή της από τα Sales Excellence Awards 2013 στην κατηγορία «επιτυχημένη έναρξη εξαγωγών».

Η «Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης», ιδρύθηκε μόλις το 2007 και είναι το  αποτέλεσμα της συνεργασίας του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης και της ΚΟΡΡΕΣ. Η  εταιρεία διαθέτει βιολογικό κρόκο σε στίγματα και σκόνη, καθώς και μία σειρά επτά βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης.

Η εταιρεία, που επενδύει στο μοναδικό αυτό φυσικό προϊόν, διαθέτοντας βιολογικό κρόκο σε στίγματα και σκόνη στην αγορά του εσωτερικού αλλά και εκτός συνόρων, εγκαινίασε πέρυσι την τοποθέτηση των βιολογικών αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης στην αγορά των φαρμακείων,  σε 300 σημεία, τα οποία προστέθηκαν στα 600 σημεία πώλησης σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και delicatessen.

Για την «Π.Κ.Κ.», η Γαλλία είναι μία από τις αγορές πρώτης προτεραιότητας με στόχο ο αριθμός των φαρμακείων που «φιλοξενούν» τα ελληνικά προϊόντα, να αγγίξει τα 2.000 έως το τέλος του 2014, ενώ η εταιρεία θα κάνει την είσοδό της και στο κανάλι HO.RE.CA (Hotel / Restaurants / Café) μέσω της συνεργασίας με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς της αγοράς με δίκτυο της τάξεως των 23.500 σημείων.

Το 2012 η «ΠΚΚ»  άρχισε τη διάθεση των προϊόντων της σε 9 νέες αγορές -Σλοβενία, Ουκρανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ιαπωνία, Καναδά- ενώ εντός του 2013 η Ουγγαρία, η Σλοβακία, η Δανία, η Σουηδία και η Ταϊβάν θα προστεθούν στο δίκτυο εξαγωγών της.

Σήμερα η σειρά αφεψημάτων με κρόκο Κοζάνης διατίθεται σε περίπου 2.500 σημεία στην Ελλάδα (supermarkets, επιλεγμένα καταστήματα τροφίμων και café) και σε συνολικά 25 αγορές του εξωτερικού (Κύπρος, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ρωσία, Σλοβενία, Ουκρανία, Κουβέιτ, Κατάρ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία και Καναδά).

Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας της «ΠΚΚ» με την εταιρεία παραγωγής και διανομής τροφίμων Γαία Τρόφιμα (GAEA), η συλλογή των πρωτοποριακών αφεψημάτων έχει παρουσία και στην Αμερική.

Ο Άγγελος Μάρκου, γενικός δ/ντής  της «ΠΚΚ», δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζουμε την πολιτική διεύρυνσης του δικτύου πώλησης διεθνώς -το ποσοστό των εξαγωγών αγγίζει πλέον το 45% των συνολικών πωλήσεων- όπως και την προσπάθεια για περαιτέρω ενδυνάμωση του εθνικού δικτύου. Οι Ευρωπαϊκές αγορές και η Αμερική αποτελούν προτεραιότητα για το άμεσο μέλλον. Σε αυτή τη φάση ανάπτυξης της ΠΚΚ, παραμένει ιδιαίτερα υψηλή η επένδυση στον τομέα έρευνας & ανάπτυξης νέων καινοτομικών προϊόντων -ειδικότερα στην κατηγορία των ροφημάτων- με κεντρικό άξονα το «χρυσάφι της ελληνικής γης» και τη μοναδική, διεθνώς αναγνωρισμένη ποιότητα και επιστημονικά τεκμηριωμένη δράση του, καθώς και στις ενέργειες επικοινωνίας και προώθησης με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητάς τους και την εδραίωση στις επιμέρους αγορές.»