Skip to main content

Σε νέο ιδιόκτητο κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η ΕΥΑΘ Παγίων

Στην οδό Ν. Ζέρβα σχεδιάζει να μετακινηθεί η εταιρεία, σε ένα «ιδιαίτερο» κτήριο. Μέσα στο μήνα η οικοδομική άδεια, μέχρι τέλος 2020 ο ανάδοχος.

Σε νέο κτήριο, που θα κατασκευαστεί με ίδια έσοδα, σχεδιάζει να μετακομίσει η ΕΥΑΘ Παγίων, στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως κάτω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού.

Σήμερα, η ΕΥΑΘ Παγίων έχει έδρα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 67, σε ένα χώρο 450 τ.μ. Πλέον έχει προχωρήσει τις διαδικασίες, όπως τονίζει ο πρόεδρός της, Σάκης Τζακόπουλος, για να μετακομίσει σε ένα σύγχρονο, ιδιαίτερο και πλήρως ενεργειακό κτήριο, το οποίο είναι υπό ανέγερση.

Ο χώρος βρίσκεται στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα 12, μετά τον «Ηρακλειώτη».

Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και θα ακολουθήσουν οι μελέτες εφαρμογής και η δημοπράτηση.

Όπως τόνισε ο κ. Τζακόπουλος, «θέλουμε ως το τέλος του έτους να κατορθώσουμε να έχουμε και ανάδοχο, ώστε να αρχίσει το συντομότερο η ανέγερση του κτηρίου, που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για την εταιρεία».

Πρόκειται για ένα «ειδικό και ιδιαίτερο» κτήριο, όπως το περιγράφει ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγίων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει λεπτομέρειες, αφού θα γίνει εν καιρώ αναλυτική παρουσίαση.

Το βέβαιο είναι ότι θα έχει εννέα ορόφους και δυο υπόγεια, το πρώτο για πάρκινγκ και το δεύτερο για τα ηλεκτρομηχανολογικά και τον εξοπλισμό.

Το σημερινό κτήριο στο οποίο στεγάζεται η εταιρεία είναι νοικιασμένο και έχει εμβαδό 400 τ.μ., ενώ το νέο κτήριο, παρότι θα είναι ψηλό, είναι σε μικρό οικόπεδο και οι καθαροί χώροι που θα στεγάσουν τις υπηρεσίες της εταιρείας υπολογίζονται σε 650 τ.μ. Κάθε όροφος είναι περίπου 100 τ.μ.