Skip to main content

Ατελείωτες ουρές στον ΟΛΘ - Μεγάλη ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις

Το τριήμερο της αργίας όξυνε τα προβλήματα στη διακίνηση φορτίων, πολλά τα παράπονα των μεταφορέων. Τι λέει η νέα διοίκηση του ΟΛΘ

Ουρές από την Πύλη 16 του ΟΛΘ στον δρόμο προς το Καλοχώρι και μέχρι περίπου το ύψος του Κόμβου της Λαχαναγοράς, σχημάτιζαν σήμερα τα φορτηγά που ήθελαν να περάσουν από την Πύλη στο λιμάνι, με το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων, που έχει αναδείξει ξανά η Voria.gr (δείτε εδώ) να εκδηλώνεται μετά την τριήμερη αργία, σε μεγαλύτερη έξαρση.

Σύμφωνα με μεγάλη μεταφορική επιχείρηση της Θεσσαλονίκης, μετά από ώρες αναμονής δεν στάθηκε δυνατή η παραλαβή εκτελωνισμένων εμπορευμάτων και η περίπτωση αυτή, δεν αφορούσε μία μόνο εταιρεία.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε, με τα φορτηγά να σχηματίζουν σε μήκος μακριές ουρές αναμονής, επειδή πολλές επιχειρήσεις αφ’ ενός ήθελαν να μη χρεωθούν αποθήκευτρα και, αφ’ ετέρου επειδή έσπευσαν να παραλάβουν για να μην έχουν πρόσθετη καθυστέρηση λόγω της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Τα παράπονα των μεταφορικών επιχειρήσεων είναι πολλά και δικαιολογημένα, αλλά, όπως αναφέρουν πηγές του ΟΛΘ στη Voria.gr, σε τούτη τη φάση και με τα μηχανήματα για τη στοιβασία και μεταφορά containers (straddle carriers) που έχει στη διάθεσή του ο ΟΛΘ, δεν υπάρχει η δυνατότητα, μέσα σε μία ημέρα, να διεκπεραιωθούν φορτία που έχουν εκφορτωθεί σε τέσσερις.

Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., η εταιρεία, με τα μηχανικά μέσα που διαθέτει κάνει παν το δυνατό για την εκφόρτωση των πλοίων αλλά και την εξυπηρέτηση όλων των χρηστών του λιμανιού, αλλά λόγω των αργιών και της συγκέντρωσης φορτίων, ήταν επόμενη η δημιουργία bottle neck μέχρι σταδιακά τα containers να περάσουν στο επόμενο μέσο μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Σωτήρης Θεοφάνης έχει δηλώσει πως η νέα διοίκηση της εταιρείας προχωράει άμεσα στην προμήθεια 12 νέων straddle carriers και 2 γερανογεφυρών, ενώ  θα επισκευάσει 9 παλαιά carriers και 3 γερανογέφυρες.