Skip to main content

Σε πανστρατιά προσευχής υπέρ της Μακεδονίας καλεί ο Άνθιμος

Η πάνδημη και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άνθιμου θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου την Κυριακή.

Σε πανστρατιά προσευχής «υπέρ της Πατρίδας και την ελληνικότητας Μακεδονίας» καλεί η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ημέρα διεξαγωγής του συλλαλητηρίου.

Η πάνδημη και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άνθιμου και άλλων αρχιερέων, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, από τις 7.00 έως τις 11.00 το πρωί.

«Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθή για πάντα η μεγάλη δωρεά τη Ειρήνης στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθή στην Ελλάδα μας η Δικαιοσύνη, σχετικά με το όνομα της ελληνικωτάτης Μακεδονίας μας» αναφέρει το φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πιστούς.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη, «ουδείς μπορεί να σφετερισθή το όνομα της Μακεδονίας που είναι μια και μόνη και είναι Ελληνική. Το κράτος των Σκοπίων, που είναι ευεργετημένο πολλαπλώς από την Πατρίδα μας την Ελλάδα, να φωτισθή ως προς την βούληση της πολιτικής ηγεσίας του και των ανά τον κόσμον προπαγανδιστών του, ώστε να εγκαταλείψη την παραχάραξη της ιστορίας και τις περιπλοκές των ευφάνταστων μύθων, σχετικά με την κλοπή και την ιδιοποίηση του ονόματος Μακεδονία».