Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΣΕ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΕΚ Ο... ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Οι δύο ομάδες καλούνται να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό για τους 293 σεκιούριτι που εργάστηκαν στο επεισοδιακό παιχνίδι της 6ης Μαΐου στο Πανθεσσαλικό.

Το ποσό των 66.200 ευρώ (πλην ΦΠΑ) καλούνται να πληρώσουν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην εταιρεία φύλαξης του επεισοδιακού τελικού της 6ης Μαΐου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Documento», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ καλούνται να πληρώσουν το συγκεκριμένο ποσό για τους σεκιούριτι που εργάστηκαν στο παιχνίδι. Πριν λίγες ημέρες μάλιστα στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ κι έγινε έξω φρενών όταν του ανέλυσαν το κόστος της ασφάλειας του τελικού. 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που εστάλη στην Ομοσπονδία από την εταιρεία σεκιούριτι: Χρησιμοποιήθηκαν 293 φύλακες που προσήλθαν με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και το κόστος για τον καθένα ήταν 140 ευρώ (συνολικά 41.029 ευρώ).

Επίσης την ημέρα του τελικού απασχολήθηκαν 48 παρκαδόροι, που επίσης κοστολογούνται 140 ευρώ έκαστος (συνολικά 6,720 ευρώ). Από εκεί και πέρα ο υπεύθυνος επικοινωνίας και συντονισμού που κοστολογείται στις 10.000 ευρώ (μαζί με έξοδα μετακίνησης τρεις φορές για Βόλο-Αθήνα), ενώ για εκπαιδευόμενο συνοδό ασφαλείας διατέθηκαν 1.700 ευρώ. Τέλος οι στατικές φυλάξεις ξεκίνησαν τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του τελικού κι ολοκληρώθηκαν την ημέρα του αγώνα. Φυλάσσονταν διάφορα σημεία του γηπέδου και κόστισαν 777 ώρες Χ 8,7 ευρώ= 6,760 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ενώ οι σεκιούριτι του τελικού κόστισαν 140 ευρώ ο καθένας, οι ΠΑΕ στα ντέρμπι πληρώνουν 45 ευρώ το άτομο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ