Skip to main content

Σε πενθήμερη αποχή οι Βολιώτες δικηγόροι

Απέχουν από τα καθήκοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνεχίζοντας τη διαμαρτυρία τους για την επιβολή ΦΠΑ στη δικηγορική ύλη.
Απέχουν από τα καθήκοντά τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους για την προωθούμενη από την κυβέρνηση επιβολή ΦΠΑ στη δικηγορική ύλη. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δ.Σ.Μ.  Κατά τη διάρκεια της αποχής, οι δικηγόροι έχουν δικαίωμα να παρίστανται στις δίκες μόνον για την υποβολή αιτημάτων αναβολής, αλλά και να καταθέτουν δικόγραφα μόνον για περιπτώσεις που θα συντρέχει ανελαστική υποχρέωση κατάθεσής τους.

Τέλος, σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες επιβάλλεται η παρουσία δικηγόρου ενώπιον δικαστηρίου, η σχετική άδεια θα χορηγείται από τον πρόεδρο του ΔΣΜ. Οι δικηγόροι τονίζουν ότι η επιβολή ΦΠΑ στις αμοιβές τους στρέφεται κατά των πολιτών, που προσφεύγουν σε νομικές συμβουλές για υπηρεσίες στα δικαστήρια.

Προσθέτουν, μάλιστα, ότι με την επιβολή του ΦΠΑ οι πολίτες με χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο δύσκολο να καλύψουν το κόστος της προσφυγής στη Δικαιοσύνη για υποθέσεις τους. Να σημειωθεί ότι από αύριο Τρίτη, σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν και οι δικηγόροι των υπόλοιπων νομών της Θεσσαλίας.