Skip to main content

Ο φόβος για την επίσκεψη Ερντογάν και οι επιλεκτικές ευαισθησίες

Ο φόβος για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, οι επιλεκτικές ευαισθησίες περί δημοκρατίας και ένας ακόμα μεγαλύτερος... κωλοτούμπας.

Πικρό σχόλιο του Αρκά: «Στους νέους της πατρίδας μας θέλει να μιλήσει ο Πρωθυπουργός, πράγμα που απαιτεί πολύ χρόνο αφού θα χρειαστεί να κάνει πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις»!

Και με 500.000 νέους λιγότερους, η ανεργία μειώθηκε μόλις κατά λίγα εκατοστά. Και μάλιστα εν μέσω θριαμβολογιών, αποκρύπτοντας και την φυγή των νέων, και την υποαπασχόληση. Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα.

Εξέφρασα τον φόβο, μήπως ο Ερντογάν επισκεφθεί και την Θράκη. Φαίνεται ότι δεν θα το αποφύγουμε, επειδή το πρόγραμμα της επίσκεψής του αναφέρεται στις ημερομηνίες 7-8 Δεκεμβρίου. Η οποία 8 Δεκεμβρίου είναι Παρασκευή!

Ο Ερντογάν δηλώνει πιστός μουσουλμάνος. Σε ποιο τζαμί θα πάει να προσευχηθεί; Στο χώρο προσευχής που υπάρχει στην τουρκική Πρεσβεία; Ένας Σουλτάνος δεν μπορεί να προσεύχεται σε ένα δωματιάκι. Στην Θράκη όμως υπάρχουν πολλά μεγαλοπρεπή τζαμιά. [Ίσως, δεν ανακοινώνεται ακόμη για να μη οργανωθούν αντιδράσεις. Η κυβέρνηση μπορεί να μας το φυλάει για έκπληξη].

Ο Φίλης και οι λοιποί σταλινικοί ένιωσαν να προσβάλλεται η "δημοκρατικότητά" τους, επειδή πουλάμε όπλα στη Σαουδική Αραβία. Αυτή η "δημοκρατικότητα" θα ενισχυθεί ιδιαίτερα, μόλις σφίξουν το χέρι του αρχιφασίστα Ερντογάν που κάλεσαν να έρθει στην Ελλάδα, για να τον αναβαθμίσουν, ενώ παντού στην Δύση τον "φτύνουν". Τέτοια ευαισθησία η Αριστερά.

Και μια ο λόγος για όπλα, σκεφθείτε τι έχει να γίνει αν φύγει βίαια από τη εξουσία ο Ερντογάν, ή αν ο διάδοχός του περιορίσει τις σουνιτικές εξαλλοσύνες. Με βάση επίσημα στατιστικά στοιχεία, μέχρι το 2012 στην Τουρκία κυκλοφορούσαν 17 εκατομμύρια όπλα, εκ των οποίων το 85% παράνομα. Υπολογίζεται πως το 2016 ο αριθμός των όπλων που έχουν στην κατοχή τους οι Τούρκοι πολίτες έφτασε τα 22 εκατομμύρια!

[Σύμφωνα με στοιχεία του τουρκικού ιδρύματος Ουμούτ (Ελπίδα), που κάνει εκστρατεία κατά της οπλοφορίας, στην Τουρκία κάθε χρόνο δολοφονούνται κατά μέσο όρο περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι με τη χρήση αυτών των παράνομων όπλων].

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την βράβευση του Άνθιμου όπως παλαιότερα του Μέρτζου. Σε μια δημοκρατική χώρα [λέμε, τώρα] έχει καταργηθεί δηλαδή η αυτονομία στα Πανεπιστήμια και στην Ακαδημία. Όλα αυτά στο όνομα της περισσότερης… δημοκρατίας!

Αυτός ο Πουτζντεμόν πάει να πάρει την δόξα από τον δικό μας. Κωλοτούμπα στην κωλοτούμπα. Ανάλογα με το πώς ξυπνάει κάθε πρωί, υποστηρίζει την μια ένταξη στην Ισπανία της Καταλονίας με αυξημένη αυτονομία, την άλλη ανεξαρτησία. Δεν έχει ικανό στρατηγικό σύμβουλο να βάλει μια τάξη… [Μπορούμε να του στείλουμε τον δικό μας, αλλά με την προϋπόθεση να μείνει εκεί μόνιμα. Γίνεται;]

Και την "εβραϊκή κληρονομιά" της Θεσσαλονίκης θέλει να "αποκαταστήσει" ο Μπουτάρης, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του. Έκανε αρκετά βήματα επ’ αυτού και συνέχισε με την αλβανική, σλαβική και οθωμανική κληρονομιά [γιατί όχι και των Γότθων και των Γαλατών, κι αυτοί πέρασαν από δω]. Για την ελληνική κληρονομιά δεν άκουσα κάτι…

Αλβανοί εκπαιδευτικοί ζητούν αλλαγές στα βιβλία ιστορίας των Σκοπίων. Το ίδιο και οι Βούλγαροι. Κι εμείς ζητάμε, αλλά ούτε που μας δίνουν σημασία. Κατά τα άλλα…οικοδομούμε μέτρα εμπιστοσύνης.