Skip to main content

Σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια σοβιετοποίησης της χώρας

Ο Αριστείδης Μπαλτάς που μας μάλωσε για την αποχώρηση Φαμπρ και το κρατικό καπέλο που ετοιμάζει ο Δρίτσας για ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και Cosco.

Ο υπουργός Πολιτισμού(ποιας χώρας;) Αρ. Μπαλτάς, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την απερίγραπτη ενέργειά του να διοργανώσει Φεστιβάλ Βελγίου στην Ελλάδα, αλλά και μας… μάλωσε, κατηγορώντας πως για αυτή την εξέλιξη ευθύνονται «τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ και μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου».

Κακώς χαρακτήρισαν κάποιοι ως «πολιτική θρασύτητα» την ενέργεια του υπουργού. Δεν είναι έτσι. Απλώς, δεν τον πληροφόρησαν ότι ο Στάλιν πέθανε και δεν κατάλαβε ότι ζει σε δημοκρατική χώρα, όπου το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έχει παρέλθει. Πάντως, η τραγελαφική παρέα που κυβερνά κάνει ό,τι μπορεί για βορειοκορεατικοποίηση της Ελλάδας. Ασφαλώς και δεν θα το επιτύχει, αλλά πληρώνουμε -και θα πληρώσουμε κι άλλο- τους πεπειραμένους καταληψίες των σχολείων.

Κολλημένος στην «Οχτωβριανή Επανάσταση» του Λένιν και ο Δρίτσας, ετοιμάζει κρατικό «καπέλο» για ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και COSCO. Κατά τα άλλα, ενδιαφερόμαστε για επενδύσεις. Γιατί κοροϊδευόμαστε;

Συνεχίζεται η προσπάθεια σοβιετοποίησης της χώρας, με το νομοσχέδιο το οποίο δημιουργεί Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που ετοιμάζει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, με στόχο, «να διατηρηθεί ο ρόλος του κράτους σε ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ και COSCO».

Αγανακτισμένοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες στα Ιωάννινα, απείλησαν να κατεδαφίσουν το Κέντρο Φιλοξενίας στο οποίο τους τοποθέτησαν. Προφανώς και έχει ατέλειες, αλλά απορώ ποιος τους παρακινεί (και με καλοτυπωμένα πλακάτ μάλιστα) να στρέφονται εναντίον του ελληνικού λαού, ο οποίος χωρίς να τους προσκαλέσει, τους συντηρεί από το υστέρημά του.

Αναρωτιέμαι μάλιστα, επειδή όλοι αυτοί θα μείνουν στην Ελλάδα, τι είδους «πολυπολιτισμική» κοινωνία θα σχηματίσουμε μαζί τους, όταν δεν κρύβουν την επιθετικότητά τους, από την πρώτη στιγμή. Το ίδιο και για όλους που με μαχαίρια ή λοστούς επιτίθενται σε δημοσιογράφους αλλά και αλλήλων. Τι λένε οι «προοδευτικοί»;

Και είναι βέβαιο πως θα μείνουν οι λαθρομετανάστες εδώ, μετά και την καινούργια… «επιτυχημένη» διαπραγμάτευση του δόκτορος πρωθυπουργού μας, που πρόσθεσε ακόμη έναν λανθασμένο χειρισμό στο πλούσιο από ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις, βιογραφικό του.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε πως το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο προβλέπει την μαζική επαναπροώθηση Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, θα μπορούσε να είναι παράνομο, αφενός επειδή δεν δίνεται το δικαίωμα στους πρόσφυγες να ζητήσουν εδώ άσυλο, αφετέρου η Τουρκία δεν είναι «ασφαλής χώρα».

Ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γιόργκι Ιβανόφ, υποστηρίζει πως το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου είναι προς όφελος της Ελλάδας. Να ναι καλά το παλικάρι που μας ευεργέτησε. Αναφερόμενος δε στις σχέσεις Σκοπίων - Ελλάδας, τόνισε πως η χώρα του δεν ζήτησε των αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού στα Δυτικά Βαλκάνια και υποστήριξε πως ζήτησε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, με ελάχιστη ή καθόλου ανταπόκριση.

Από την στιγμή που ο Κοτζιάς (με δική του πρωτοβουλία, ή κατ’ εντολήν, άγνωστο) άνοιξε διάλογο ουσίας με τους Σκοπιανούς, θα αντιμετωπίζουμε τώρα και τους Σκοπιανούς σε ζητήματα πέραν της ονομασίας.

Η υπουργός Παιδείας της Βουλγαρίας, Μεγκλένα Κούνεβα αποφάσισε να απαγορεύσει την μπούρκα σε δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στα σχολεία. Δεν είναι προοδευτικοί οι Βούλγαροι. Εμείς ελεύθερα επιτρέπουμε την ελληνικής έμπνευσης μπούργκα με τους κουκουλοφόρους, χωρίς να ενοχλείται κανείς.