Skip to main content

Σε συνέχιση της συνεργασίας Βερολίνου-'Αγκυρας εμμένει ο Σόιμπλε

Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν αλλά δεν συμφωνώ ότι θα έπρεπε να τερματίσουμε τη συνεργασία μαζί του, υπογράμμισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Τις εκκλήσεις πολιτικών της γερμανικής αντιπολίτευσης ώστε να σταματήσει κάθε συνεργασία με την Τουρκία απέρριψε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η γερμανική αντιπολίτευση προκρίνει αυτή την όδο λόγω του κύματος διωγμών φερόμενων ως υποστηρικτών της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, κρίνοντας πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται μαζί με την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο Σόιμπλε, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του συντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, επέμεινε πως θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με την κυβέρνηση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που κάνει ο Ερντογάν, αλλά δεν συμφωνώ (στη θέση) ότι (…) θα έπρεπε να τερματίσουμε τη συνεργασία μαζί του», είπε ο Σόιμπλε μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματός του στο Ροστόκ, στη βόρεια Γερμανία. «Είναι προς το συμφέρον μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» με την τουρκική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος.