Skip to main content

Σε Τράπεζα της Θράκης θέλει να μετατραπεί η Συνεταιριστική Τράπεζα Εβρου

Την επέκτασή της στους όμορους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης σχεδιάζει για το 2010 η κερδοφόρα Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου με στόχο τη διεύρυνση και μετατροπή της σε Συνεταιριστική Τράπεζα Θράκης.
Την επέκτασή της στους όμορους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης σχεδιάζει η κερδοφόρα Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου με στόχο τη διεύρυνση και μετατροπή της σε Συνεταιριστική Τράπεζα Θράκης. Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου κ. Νίκος Ντουμανίδης κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου.

Ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, κ. Αλέξης Αποστολίδης, αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή της πορεία, που επιβεβαιώνεται από τα θετικά αποτελέσματά της, παρά την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Τράπεζα το 2009 παρουσίασε αύξηση της κερδοφορίας της κατά 6,5%, αύξηση του ενεργητικού της κατά 18%, των χορηγήσεων της κατά 10%, βελτίωση των καταθέσεών της κατά 27%, ενώ παρουσιάζει διπλάσια κεφαλαιακή επάρκεια από ότι ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Σχολίασε μάλιστα ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Εβρου δεν χρειάστηκε να λάβει το ποσό που της αναλογούσε από το πακέτο των 28 δισ. ευρώ.  Για το 2010 στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των αποτελεσμάτων της και φιλοδοξεί να επεκταθεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Τόνισε επίσης ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου θέλει να κάνει ακόμη πιο αισθητή και δυναμική την παρουσία της για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Ντόλιος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Συνεταιριστική Τράπεζαςαποτελεί θετικό παράδειγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, καθώςπέρα από ένα υγιή πιστωτικό οργανισμό παρέχει σημαντική στήριξη στηνεπιχειρηματική κοινότητα της περιοχής. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο πρώτοςπρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, κ. Νίκος Δαστερίδης.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου λειτούργησε το 1996 και σήμερα διαθέτει καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί και την  κινητή μονάδα Φερών. Τα μέλη τηςσήμερα προσεγγίζουν τα 5.000.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου παρέχει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους εύκολα και γρήγορα μέσω των ΑΤΜ της Τράπεζας, αλλά και του Ομίλου Συνεταιριστικών Τραπεζών χωρίς διατραπεζικές προμήθειες.

Τα ΑΤΜ του ομίλου παρέχουν τη δυνατότητα μεταφοράς ποσού μεταξύ λογαριασμών, αναλήψεων από καταθετικούς λογαριασμούς, ερωτήσεις υπολοίπου, εκτύπωση 8 τελευταίων κινήσεων του καταθετικού λογαριασμού. Σύντομα, μέσω των ΑΤΜ οι πελάτες θα μπορούν να πραγματοποιούν καταθέσεις στους συνδεδεμένους με τη κάρτα λογαριασμούς, να πληρώνουν την πιστωτική κάρτα που έχει εκδοθεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα Έβρου ή από τον Όμιλο Συνεταιριστικών Τραπεζών με μετρητά αλλά και με μεταφορά από λογαριασμό.