Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
x

«ΤΡΙΚΥΜΙΑ» ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΟΛΘ

Νέα κόντρα μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και διοίκησης του ΟΛΘ, μετά το αίτημα του προέδρου του Ταμείου για παρουσία και του νομικού συμβούλου του βασικού μετόχου

Επεισοδιακά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε., καθώς τα μέλη της διοίκησης της Εταιρείας δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ που αφορούσε στην παρουσία νομικού συμβούλου του Ταμείου, στα προσεχή συμβούλια, προκειμένου να συνδράμει τον εκπρόσωπό του στο ΔΣ, στην άσκηση των καθηκόντων του.

Άλλωστε, το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι η προσεχής περίοδος είναι κρίσιμη σε σχέση με την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπογραφή της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ Ταμείου και των ιδιωτών – επενδυτών.

Ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ, στο δ.σ. της ΟΛΘ Α.Ε. είναι το μέλος του δ.σ. του Ταμείου κ. Άγγελος Βλάχος, ο οποίος και έφτασε στην αίθουσα της συνεδρίασης συνοδευόμενος από τον νομικό σύμβουλο κ. Παπαχρήστου.

Το αίτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρη Ξενόφου βρήκε αντίθετη την πλειοψηφία των μελών του δ.σ. , καθώς δεν είχε υπάρξει προηγούμενη σχετική ενημέρωση ενώ επίσης υποστηρίχθηκε ότι προσκρούει στο καταστατικό της Εταιρείας.

Τελικώς το αίτημα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ τέθηκε σε ψηφοφορία στα 11 μέλη του δ.σ. Από την ψηφοφορία απείχε ο ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων στο δ.σ. και ο εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης. «Όχι» ψήφισαν επτά μέλη, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ.κ. Μέλλιος και Μακρής, ενώ «ναι» ψήφισαν δύο μέλη, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άγγελος Βλάχος και το νέο μη εκτελεστικό μέλος κ. Κωνσταντίνος Χριστογιάννης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ