Skip to main content

Σέφεριν: Να προσέχει ο Τραμπ αν θέλει το Μουντιάλ στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της UEFA εκτιμά πως οι πιθανότητες της χώρας να διοργανώσει το Μουντιάλ μπορεί να περιοριστούν αν συνεχίσει ο Τραμπ την ίδια πολιτική

Το καμπανάκι του κινδύνου για ενδεχόμενη απώλεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 έκρουσε στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αλεξάντερ Σέφεριν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της UEFA προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ πως θα πρέπει να προσέχει την πολιτική του αν δεν επιθυμεί η υποψηφιότητα της χώρας του να αντιμετωπίσει προβλήματα για την ανάληψη του Μουντιάλ.

«Αν οι ΗΠΑ θέλουν να διοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στην πολιτική που ακολουθούν» ανέφερε ο Σέφεριν σε συνέντευξή του στους «New York Times» και συμπλήρωσε:

«Αν ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για πολιτικούς λόγους, τότε δεν είναι δυνατόν το Μουντιάλ να διεξαχθεί εκεί. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για οποιαδήποτε άλλη χώρα. Εκτιμώ ότι οι πιθανότητες να αναλάβουν οι ΗΠΑ την διοργάνωση μπορεί να περιοριστούν αν εξακολουθήσει η πολιτική που ακολουθεί σε θέματα μεταναστών και όχι μόνο ο νέος πρόεδρος».