Skip to main content

Σεκιουριτάδες στη Νέα Παραλία για να αποτραπούν οι βανδαλισμοί

Σκοπός είναι η φύλαξη του παραλιακού μετώπου τις βραδινές ώρες ώστε να αποτραπούν περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών που σημειώνονται.

Περιπολίες στη Νέα Παραλία πραγματοποιούν εδώ και λίγες μέρες άντρες από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, μετά τη συμφωνία με τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Σκοπός είναι η φύλαξη του παραλιακού μετώπου, ώστε να αποτραπούν περιστατικά βανδαλισμών και κλοπών που είχαν σημειωθεί από τις πρώτες μέρες που άνοιξε για το κοινό η Νέα Παραλία. Το προηγούμενο διάστημα η δημοτική αρχή είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου φύλαξης του υπαίθριου και πολύπαθου χώρου της Νέας Παραλίας, έκτασης 400 στρ καθώς και των κτηρίων.

Η περιπολία είναι μεικτή - πεζή και εποχούμενη - με δύο φύλακες. Θα περιφρουρούν το παραλιακό μέτωπο για έξι μήνες σε καθημερινή βάση, τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις αργίες κατά τις βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τις 10.00 το βράδυ μέχρι τις 6.00 το επόμενο πρωί.

«Η φύλαξη από σεκιούριτι γίνεται τις βραδινές ώρες, που σημειώνονται τα περισσότερα κρούσματα. Την ημέρα έχει κόσμο που περπατάει στην παραλία» τόνισε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλα, η αντιδημαρχία της οποίας «έτρεξε» τον διαγωνισμό.

Όπως εξήγησε, «η παρουσία των φυλάκων θα είναι εμφανής με στόχο την αποτροπή περιστατικών βανδαλισμών και κλοπών. Οι σεκιούριτι σε περίπτωση που εντοπίζουν κάτι ύποπτο θα ενημερώνουν το κέντρο τους και την αστυνομία».  

Η φύλαξη της παραλίας από ιδιωτική εταιρεία κρίθηκε επιβεβλημένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, στο τμήμα του παραλιακού μετώπου από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμών και φθορών από ασυνείδητους.

Υπενθυμίζεται η πρόσφατη κλοπή ομπρέλας από το γνωστό έργο του Ζογγολόπουλου καθώς και οι φθορές  στο γλυπτό «Τρεις Κύκλοι» στο Κήπο των Γλυπτών, όπως επίσης και τα γκράφιτι που γίνονται συνεχώς σε επιφάνειες της παραλίας.

Η εταιρεία σεκιούριτι παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου με πεζές περιπολίες και με δίκυκλα. Κτήρια και αύλειος χώρος των κοιμητηρίων φυλάσσονται με δύο φύλακες εννέα ώρες ημερησίως και συγκεκριμένα τον χειμώνα από τις 8.30 έως τις 5.30 και το καλοκαίρι από τις 10.00 έως τις 19.00.